Αν επιθυμείτε να ζήσετε ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο ή τριήμερο με τα παιδιά και τους φίλους σας στο μυθικό βουνό των Κενταύρων και τη θερινή κατοικία των θεών, το πανέμορφο Πήλιο, γεμάτο δραστηριότητες στη φύση, ειδικά σχεδιασμένες για οικογένειες, συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.
Η αλήθεια είναι ότι το Πήλιο για εμάς τους Αθηναίους είναι ένας μακρινός προορισμός. Ένα εξάωρο «στο νερό», με πολλές στροφές, και αν έχεις μικρά παιδιά, οι δύο στάσεις -τουλάχιστον- είναι υποχρεωτικές. Δεν είναι προορισμός που θα τον επιλέξεις αν έχεις λίγες μέρες διακοπών μπροστά σου… Εμάς μας έφερε η κουμπαριά εδώ. Ο Νίκος και η Εύη μας ζήτησαν να τους παντρέψουμε σε ένα ψαροχώρι-σημερινό θέρετρο- του νοτίου Πηλίου, τον Κατηγιώργη. Το ταξίδι ήταν μεγάλο, αλλά αποζημιωθήκαμε πλήρως! Ένας μικρός παράδεισος για οικογένειες: ενοικιαζόμενα πάνω στην άμμο, δεν υπάρχει δρόμος να κάνει την ελεύθερη κυκλοφορία των παιδιών επικίνδυνη, νερά «μπεμπίσια», ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και θαλασσινές μακαρονάδες σε πολύ καλές τιμές. Αν μείνετε καιρό, μπορείτε να πάτε ημερήσια στη Σκιάθο.
Βρεθήκαμε πολλές φορές στο Πήλιο χάρη στην κουμπαριά μας και κάναμε πολλές βόλτες. Από την εμπειρία του ταξιδιού με παιδιά έχω να προτείνω τα εξής:
- Αποφύγετε το γνωστό πανέμορφο Πήλιο, αν έχετε μικρά παιδιά. Μην μείνετε στο Χορευτό, Αϊ-Γιάννη, Ποτιστικά… Ναι είναι πράγματι πανέμορφα… Περιμένετε να μεγαλώσουν τα παιδιά. Ο δρόμος είναι κουραστικός και οι παραλίες πολύ έκθετες στο βόρειο άνεμο. Τα κύματα μεγάλα και επικίνδυνα και η πρόσβαση προς άλλες παραλίες δύσκολη.
- Αν σας αρέσουν τα νερά του Παγασητικού, για διαμονή σας προτείνω την Άφησσο και τα Καλά Νερά. Η Κορώπη ή Μπούφα, η παραλία των Καλών Νερών, η Καλιφτέρη και το Λεφόκαστρο είναι παραλίες βολικές για παιδιά.
- Το μεγαλύτερο διαμάντι του Παγασητικού είναι το Χόρτο. Νερά πάντοτε ήρεμα, οικονομική διαμονή και φαγητό και δεν κινδυνεύετε από τη διέλευση αυτοκινήτων. Το μεγαλύτερο διαμάντι του Πηλίου από τη μεριά του Αιγαίου είναι σίγουρα ο Κατηγιώργης!
- Αν βρεθείτε στο Πήλιο και έχετε όρεξη να κάνετε βόλτα στην ενδοχώρα, δύο πολύ όμορφες εμπειρίες και για τα παιδιά είναι το τρενάκι που κάνει τη διαδρομή Μηλιές-Άνω Λεχώνια και μια βόλτα στο μουσικό χωριό «Άγιος Λαυρέντιος» για ιππασία. Τα χωριά είναι πολύ γραφικά, η διαδρομή στο πράσινο υπέροχη και το ενδιαφέρον των παιδιών, πιστέψτε με θα παραμείνει αμείωτο!
- Και τώρα το πιο extreme μέρος του ταξιδιού! Πάντα μπορεί να προκύψει κάποια ταρζανιά! Βόλτα μέχρι το Τρίκερι! Την άκρη του Πηλίου. Πρόκειται για μεγάλη απόσταση (μπορείς να πας εκεί και περνώντας απέναντι από το Πευκί της βόρειας Εύβοιας), αλλά είναι ένα μοναδικό χωριό. Αφημένο σε εποχές παλιές… Το επίνειό του η Αγία Κυριακή έχει ταβέρνες, καφέ και όλα τα απαραίτητα του πολιτισμού μας. Από εκεί ξεκινούν καραβάκια και για το Παλιό Τρίκερι, το νησάκι που βρίσκεται στην είσοδο του Παγασητικού και γιορτάζει στις 9-10 Σεπτεμβρίου χάρη στο Μοναστήρι της Παναγίας που βρίσκεται στο λόφο. Τότε πυκνώνουν τα δρομολόγια (έχει καραβάκια από Βόλο, Αχίλλειο και από Καλά Νερά) και για να φτάσεις στο νησί περνάς μέσα από βάρκες που δένουν γύρω γύρω από το νησί ακτινωτά «μεγαλώνοντας» έτσι την περίμετρό του!
- Ένα μυστικό για οικογενειακές διακοπές με παιδιά είναι και το Πηγάδι Πτελεού. Δεν έχει καμία σχέση με το Πήλιο. Είναι από την άλλη μεριά του νομού, μόλις περάσεις τα όρια της Φθιώτιδας, επομένως είναι πιο κοντά στην Αθήνα και βρέχεται από τον Παγασητικό. Για ένα τριημεράκι ιδανικό. Ο φαρμακοποιός δε στο Αχίλλειο εκτελεί και χρέη γιατρού και έχει δική του παραγωγή από βότανα και αλοιφές σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι!!!!
Καλησπέρα σας. Πω μπορώ να πάω από καλά νερά σε παλαιό Τρίκερι; Με καραβάκι εννοώ
Δεν υπάρχουν οργανωμένες μετακινήσεις. Καΐκια τύπου θαλάσσια ταξί βρίσκετε στον αλογοπορο, αλλά ρωτήστε τους βαρκάρηδες, όπου είστε, μήπως έχουν να σας προτείνουν κάποια λυση.