10+1 προορισμοί για οικογενειακή φθινοπωρινή εξόρμηση

kids Greece Nafplio

Σε ακτίνα δυόμιση ωρών από την Αθήνα

Το φετινό φθινόπωρο μας υποδέχθηκε με θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια που δεν είδαμε ούτε και τον Αύγουστο. Όσο κι αν κρατήσει η ζέστη, αλλά ακόμα και με βροχούλα και ψυχρούλα το βραδάκι, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να χαρούμε τα όμορφα χρώματα της φύσης και να απολαύσουμε πεζοπορίες και  μπάνιο στη θάλασσα.  Χωρίς το φόβο της ηλίασης, μακριά από συνωστισμούς, πολυκοσμίες, ελλείψεις διαθεσιμότητας και εκνευρισμό, με ποιότητα και εξυπηρέτηση στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και πάνω από όλα, με μια διάχυτη αίσθηση ότι «όλα πήγαν καλά κι αυτό το καλοκαίρι».

Ειδικά όσοι εργαστήκατε τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν μπορείτε να κάνετε πλέον διακοπές γιατί τα παιδιά σας ξεκινούν σχολείο, έχετε καλές πιθανότητες -λόγω εποχής- να βρεθείτε σε πανέμορφα μέρη με δυνατότητα διαμονής σε καταλύματα βολικά για οικογένειες με μικρά παιδιά (καθώς και μεγάλες παρέες με παιδιά) σε δυόμιση μόλις ώρες από την Αθήνα.

Στον Κορινθιακό Κόλπο: από τον Πευκιά στην Περαχώρα

Ένας από τους κοντινότερους στην Αθήνα προορισμούς, ακόμα και για ημερήσια εκδρομή, είναι η ανατολική πλευρά του Κορινθιακού κι ένα από τα ωραιότερά του σημεία είναι ο Πευκιάς που απλώνεται μεταξύ Ξυλοκάστρου και Συκιάς. Μέσα στον Πευκιά μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές βόλτες και ποδηλατάδες με παιδιά, μωρά και καρότσια και τη μαγεία της παραλίας με το πολύ ψιλό βότσαλο (και άμμο σε ορισμένα σημεία) που απλώνεται δίπλα στα πεύκα. Υπάρχουν δύο beach bars κατά μήκος του Πευκιά (το Σεπτέμβριο ανοιχτά) και το τουριστικό περίπτερο στην μεριά του Ξυλοκάστρου. Ιδανική διαμονή για οικογένειες και με μωρά το Daphne’s Club.

Η διώρυγα της Κορίνθου και ο Ισθμός είναι θέαμα πρώτης τάξεως για μικρά παιδιά. Ζήστε την εμπειρία του διάπλου με τα μικρά κρουαζιερόπλοια και απολαύστε το θέαμα του φαραγγιού, της βύθισης των γεφυρών της Ισθμίας και της Ποσειδωνίας και των φυσικών πρανών της διώρυγας. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το διαδραστικό μουσείο «Γραμμή του Χρόνου», την Ακροκόρινθο και την Αρχαία Κόρινθο. Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, υπάρχει και παιδική χαρά και πολλά παγωτατζίδικα. Πανέμορφη κοντινή παραλία οι Κεχριές, όπου θα βρείτε το Mama’s beach bar & Resto και ιδανική διαμονή για οικογένειες το Kalamaki beach hotel.

Ακόμα μία επιλογή η λίμνη Βουλιαγμένης στο Ηραίο, που είναι γεμάτη αμάραντα με ωραίο φαγητό πάνω στο νερό. Τα νερά είναι ρηχά και δεν εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Ιδανική διαμονή η Villa Armonia.

Για όσους προτιμούν τα βουνά και τα λαγκάδια, η ορεινή Κορινθία δεν είναι παραπάνω από δυόμιση ώρες δρόμος: Τρίκαλα, λίμνη Δόξα και οροπέδιο του Φενεού είναι ιδανικά, ειδικά αυτή την εποχή που δεν διατρέχετε τον κίνδυνο της χιονόπτωσης και των παγωμένων δρόμων. Απαραίτητη στάση με παιδιά ο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του ΠΙΟΠ. Βολική επιλογή διαμονής για οικογένειες και παρέες με παιδιά, ο Ξενώνας «Εν Αρχή» στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Οργανώστε το ταξίδι σας στην Κορινθία επιλέγοντας τις δραστηριότητες που το ΜΑΜΑΚΙΤΑ προτείνει για οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα. Συμπληρώστε τη φόρμα διαθεσιμότητας -στα ελληνικά- κι ένας ταξιδιωτικός σύμβουλος θα προσαρμόσει τη δραστηριότητα στη σύνθεση και τα ενδιαφέροντα της οικογένειας ή της παρέας και θα σας αποστείλει σύντομα λεπτομέρειες.

Στην ορεινή Πελοπόννησο: Αχαΐα και Αρκαδία

Μία ακόμη «ορεινή» επιλογή σε κοντινή απόσταση είναι η ορεινή Αχαΐα: Ζαρούχλα και λίμνη Τσιβλού ή Ζαχλωρού και Καλάβρυτα με τον οδοντωτό από το Διακοπτό. Η επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο, το Σπήλαιο των Λιμνών, τις πηγές του Αροανίου (Πλανητέρο), είναι εμπειρίες πολύ ξεχωριστές για παιδιά γιατί ζωντανεύουν τις νεράιδες από τα παραμύθια τους! Γι’ αυτούς που δεν θέλουν πολλές μετακινήσεις, ιδανικός προορισμός για οικογένειες, κοντά στα Καλάβρυτα, είναι το Αγρόκτημα Φωκαέων, ενώ πάνω από τον Άγιο Παντελεήμονα στο Αίγιο βρίσκεται το Αχαϊκό Χωριό, που λειτουργεί και ως θερινή κατασκήνωση.

Η ορεινή Αρκαδία είναι γι’ αυτούς που θέλουν περισσότερη δράση και περιπέτεια: ιππασία στις φάρμες-ξενώνες Ελαιών και Rocabella στο Ελληνικό, δραστηριότητες στο ποτάμι, όπως rafting στο Λούσιο-Αλφειό -για παιδιά άνω των 8 ετών και μετά από έγκριση των οδηγών-εκπαιδευτών- και πεζοπορία στα τμήματα του Μονοπατιού του Μαινάλου γύρω από τη Βυτίνα και το Βαλτεσινίκο, που είναι ήπια και ιδανικά για μικρές ηλικίες. Ιδανική διαμονή στον Ξενώνα «Αιώρα» στη Βυτίνα. Γυρνώντας Αθήνα, κάντε στάση στο Αγρόκτημα Παπάκια κοντά στην Καρύταινα για φαγητό ή γλυκό-καφέ. Η παιδική χαρά θα ενθουσιάσει τα μεγάλα παιδιά και η φάρμα με τα πολλά ζώα τα μικρότερα!

Οργανώστε το ταξίδι σας στην Αρκαδία επιλέγοντας τις δραστηριότητες που το ΜΑΜΑΚΙΤΑ προτείνει για οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα. Συμπληρώστε τη φόρμα διαθεσιμότητας -στα ελληνικά- κι ένας ταξιδιωτικός σύμβουλος θα προσαρμόσει τη δραστηριότητα στη σύνθεση και τα ενδιαφέροντα της οικογένειας ή της παρέας και θα σας αποστείλει σύντομα λεπτομέρειες.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Travels by Travelers by Maya Tsoclis 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *