Γλυπτά και άλλες τρισδιάστατες κατασκευές

Εδώ η έμπνευση οφείλεται κυρίως στο Μιχάλη Μαδένη του εργαστηρίου της Εθνικής Γλυπτοθήκης, που κάθε Σάββατο στο μικρό του χώρο στο Γουδί ανοίγει στα παιδιά φωτεινούς ορίζοντες δημιουργίας….Κατασκευές με βάση τις εφημερίδες και τη χαρτοταινία που ζωντανεύουν και γίνονται γάτες, μπαλαρίνες και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς…

Άλλος ένας σταθμός έμπνευσης για τα γλυπτά μας, οι Μικρές Ιστορίες στο Κουκάκι. Κατασκευές με χαρτοπολτό από ατλακόλ, νερό και μπόλικες χαρτοπετσέτες. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις περίπλοκες φιγούρες, αλλά και οι αρλεκίνοι της Vassiliki πολύ καλοί μας βγήκαν!

Πλαστελίνη σε συνδυασμό με άλλα υλικά σταθερή αξία!

Κούκλες από κάλτσες ή γάντια με γέμιση ρύζι έμπνευση από το νηπιαγωγείο!

Πάμε τώρα στους πειραματισμούς στην κουζίνα του σπιτιού μας! Βρήκα στο διαδίκτυο ότι αν λιώσεις κηρομπογιές σε φορμάκια, μπορείς να δημιουργήσεις καινούριες πολύχρωμες κηρομπογιές. Η πρώτη δοκιμή οδήγησε σε αποτυχία, καθώς δεν ήξερα ότι διαφέρουν τα φορμάκια του ψυγείου με αυτά του φούρνου! Μεγάλο μάθημα όμως. Μάθαμε τι κάναμε λάθος και ότι για να πετύχουμε κάτι, είναι αναμενόμενο να αποτύχουμε πολλές φορές! Κάναμε την κουζίνα μαντάρα, το σπίτι μύριζε καμμένο πλαστικό, αλλά την επόμενη μέρα ξαναδοκιμάσαμε και προέκυψαν αυτές οι φανταστικές πεταλούδες! Το πιο ωραίο όμως ήταν ότι τα παιδιά δεν έμειναν με τη γεύση της αποτυχίας και η χαρά τους ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αν το πετυχαίναμε με την πρώτη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s