Πάρκα στην Αθήνα

Η αλήθεια είναι ότι πριν τα παιδιά ποτέ δεν είχα εκτιμήσει τα πάρκα της Αθήνας, καθώς οι κάτοικοι αυτής της πόλης δεν έχουμε τη συνήθεια να κάνουμε βόλτες στο πράσινο ή να κάνουμε πικ νικ. Με αφορμή τα παιδιά, ανακάλυψα πολλά πάρκα που πάω και ξαναπάω!

Εθνικός Κήπος: Στο κέντρο της Αθήνας, ένας πολύ όμορφος κήπος με ιστορία, που οφείλουμε στην αισθητική της Βασίλισσας Αμαλίας, η οποία έφερε φυτά από όλον τον κόσμο (προς απόδειξη ότι στο αττικό χώμα φυτρώνουν τα πάντα!) Έχει ωραία παιδική χαρά, καφενεδάκι, μερικά ζωάκια και μια λιμνούλα. Δεν ζει πια τις δόξες του, αλλά η πρωινή βόλτα ή καροτσάδα είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε μετά να πάτε στο γειτονικό Φωκιανό για τραμπολίνο και ελαφρύ φαγητό, ή στην πιο πολυτελή Αίγλη του Ζαππείου.

Αισθητικό Δάσος Υμηττού και Μονή Καισαριανής: Μια βόλτα στα μονοπάτια του Υμηττού και στην Καλοπούλα είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, αλλά για τα μικρότερα, μπορείτε να ακολουθήσετε τη Φιλοδασική Αθηνών, η οποία πραγματοποιεί προγράμματα στη φύση πίσω από τη Μονή Καισαριανής δύο φορές το μήνα καιρού επιτρέποντος.

Βοτανικός Κήπος Αλέξανδρου και Ιουλίας Διομήδους: στο Δαφνί, τέρμα Ιεράς Οδού. Με ξεναγήσεις για παιδιά που διοργανώνονται από φοιτητές της Γεωπονικής. Είναι πανέμορφο όλο το χρόνο και έχει τμήματα με φαρμακευτικά, ιστορικά φυτά (είδα πρώτη φορά το κώνειο), ωραίες λιμνούλες με νούφαρα, χελώνες και βατραχάκια. Ενδείκνυται και για πικ νικ, αλλά έχει και καφέ με παιδική χαρά στην είσοδό του. Συνδυάστε το και με επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Τρίτση: Στο Ίλιον. Το πάρκο είναι τεράστιο και έχει πολλές δραστηριότητες. Ο ελεύθερός του χώρος είναι τα τελευταία χρόνια λίγο παρατημένος, αλλά η βόλτα στις λιμνούλες είναι πάντοτε όμορφη. Έχει καφέ κάπου στο κέντρο του. Επίσης στο Κέντρο της Γης, η Οργάνωση Γη έχει δράσεις τα Σαββατοκύριακα σε έναν υπέροχο χώρο που στηρίζει τις μορφές βιώσιμης ανάπτυξης και έχει και πόνυ! Επίσης, στον Πύργο Βασιλίσσης, ο σύλλογος Τατόι διοργανώνει επισκέψεις στον Πύργο και στο οινοποιείο, οι οποίες περιλαμβάνουν και οινογνωσία. Η ΚΣΕΟ Έδρα, στο κτίριο Natura διοργανώνει τις Κυριακές εκπαιδευτικά προγράμματα «Στο βάθος Κήπος» στα οποία τα παιδάκια μαθαίνουν να φυτεύουν!

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και Κέντρο Επισκεπτών: στο Δέλτα Φαλήρου. Το νέο απόκτημα της Αττικής. Υπέροχη παιδική χαρά! Ωραίες και δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά!

Δάσος Συγγρού: στο Μαρούσι! Δάσος κανονικό και υπέροχο. Προσοχή μη χαθείτε!

Άλσος Βεϊκου: στο Γαλάτσι. Με πολλές παιδικές χαρές, κινηματογράφο, δύο καφέ και υπαίθριο γυμναστήριο. Έχει πίστα skateboard και ενδείκνυται και για παιδικά πάρτι!

Αττικό Φυτωριακό Πάρκο: με ξεναγήσεις για παιδιά στο φυτώριο. Έχει ωραίο χώρο για καφέ και διοργανώνει δράσεις κάποια Σαββατοκύριακα!

Πάρνηθα: Δεν μπορεί να λείψει από αυτή τη λίστα ο πνεύμονας της Αττικής! Πολλές επιλογές: βόλτα με το τελεφερίκ, λίμνη Μπελέτσι, καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι, βόλτα στη Μονή Κλειστών και μετά γεύμα στη Χασιά, βόλτα στα ανάκτορα στο Τατόι και στον Άγιο Πέτρο στη Μόλλα και πικ νικ! Και φυσικά χιονοπόλεμος!!!!!!!!!!!!

2 σκέψεις σχετικά με το “Πάρκα στην Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s