Ιδέες για διακοπές μέσα στην πόλη

Καλοκαιρινά camps στην Αθήνα για παιδιά

Κλείνουν τα σχολεία. Και τώρα τι κάνουμε; Ένας δύσκολος γρίφος για εργαζόμενους γονείς, που για να τον λύσετε, καλείστε να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό, αφενός δημιουργικού χρόνου για καθένα από τα παιδιά (αν έχετε παραπάνω από ένα, ενδέχεται να προβληματιστείτε και για τις αποκλίσεις ενδιαφερόντων μεταξύ των παιδιών), αφετέρου, πρακτικότητας-εφικτού (μπορεί κάποιος να τα πάει το πρωί; μπορεί κάποιος να τα παραλάβει από το camp την ώρα σχολάσματος ή την ώρα μέχρι την οποία θα αντέξουν;)

Η ιδέα του καλοκαιρινού camp είναι μια πάρα πολύ καλή λύση, αν δεν υπάρχει η εναλλακτική των «πραγματικών» διακοπών δίπλα στη θάλασσα (ή στο βουνό!), γιατί και οι δύο εργάζεστε και δεν υπάρχει κάποιος άλλος να αναλάβει τα παιδιά. Καλοκαιρινά camps διοργανώνουν πλέον τα περισσότερα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και ιδιωτικά σχολεία, σε κάθε γειτονιά, τα οποία εξυπηρετούν τους γονείς που μπορούν πρακτικά να ανταποκριθούν καλύτερα αν το παιδί τους είναι κοντά στο σπίτι ή παρέχεται η διευκόλυνση της μετακίνησης με πούλμαν. Είναι επίσης ιδανικά στην περίπτωση που τα παιδιά επιθυμούν να βρίσκονται σε έναν οικείο χώρο, αν πρόκειται για το σχολείο ή το χώρο δημιουργικής απασχόλησης που πηγαίνουν όλη τη χρόνια. Καλοκαιρινά camps διοργανώνουν επίσης και γυμναστικοί σύλλογοι, συνήθως με πιο «αθλητικό» πρόγραμμα, αλλά και μουσεία που έχουν εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Αυτά είναι μια πολύ καλή λύση, αν εργάζεστε στο κέντρο και σας βολεύει να αφήνετε και να παραλαμβάνετε τα παιδιά πριν ή μετά τη δουλειά σας.

Συγκεντρώσαμε εδώ τα πιο «πεπειραμένα» καλοκαιρινά camps της πόλης μας, που βρίσκονται στο κέντρο ή προσβάσιμα από το κέντρο και έχουν ήδη ανακοινώσει τα καλοκαιρινά τους προγράμματα για φέτος, για να πάρετε ιδέες και να προγραμματίσετε τις εγγραφές σας.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Στην Πλάκα, το όμορφο μουσείο που στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό σπίτι με όμορφη εσωτερική αυλή, διοργανώνει camp «Ταξίδι στο  κέντρο της πόλης» με πολλές βιωματικές δράσεις εντός του μουσείου, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, εξερεύνηση στις γειτονιές της Πλάκας, εκδρομές στου Φιλοπάππου και τον Εθνικό Κήπο και πολλά παραδοσιακά παιχνίδια από τις 19/6 ως τις 8/9 για παιδιά από 5 ως 10 ετών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του http://www.ekedisy.gr.

Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου: το Εργαστήρι διοργανώνει και φέτος για παιδιά που τελείωσαν το Νηπιαγωγείο μέχρι και Γ’ Δημοτικού, καλοκαιρινό πρόγραμμα από 19 ως 30 Ιουνίου από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι με παραμύθια με την Ξένια, θεατρικό παιχνίδι και παιχνίδι στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε εδώ: http://portaergastiri.blogspot.gr/

Παιδικό Μουσείο: Στο νέο του χώρο, στο ισόγειο του Ωδείου Αθηνών, το Μουσείο διοργανώνει για 10η χρονιά καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά από 5-12 ετών με θέμα «Διακοπές διαφορετικές από τις άλλες» από τις 19/6 ως τις 28/7, με δραστηριότητες εντός του μουσείου και βόλτες στα γειτονικά μουσεία και τον Εθνικό Κήπο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103312995 και στην ιστοσελίδα www.hcm.gr.

Φωκιανός Γ.Σ.: Ο ιστορικός γυμναστικός σύλλογος Φωκιανός απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, διοργανώνει καλοκαιρινό αθλητικό camp από 19 Ιουνίου ως 14 Ιουλίου για παιδιά από 4 ως 12 ετών. Το πρόγραμμα υλοποιείται από έμπειρους προπονητές και γυμναστές και περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, στίβο, JUDO, street workout και παιδαγωγικό παιχνίδι καθώς και 1 φορά την εβδομάδα εκδρομή στη θάλασσα με ενασχόληση με διάφορα θαλάσσια σπορ. Το απογευματινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θεατρικό παιχνίδι, cinema και μαγειρική. http://fsportspark.gr/summer-camp.

Summer Camp Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου: στις εγκαταστάσεις του Εθνικού, στη λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, απέναντι από το Ζάππειο, πραγματοποιείται αθλητική κατασκήνωση για παιδιά από 5 ως 13 ετών. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με πολλά αθλήματα, ενώ μετά το μεσημέρι, θα χαλαρώνουν με πιο ήπιες δημιουργικές δραστηριότητες. Δείτε εδώ: http://www.ethnikossummercamp.gr.

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Μια «κατασκήνωση στην Τέχνη» διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη, βασισμένη στην έκθεση «Μαρία Κάλλας: Ο μύθος ζει- Αφιέρωμα για τα 40 χρόνια 1976 – 2016» για παιδιά 7-12 ετών από τις 19-30 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις με επίκεντρο τις τέχνες, κολατσιό στον Εθνικό Κήπο και γεύμα στο εστιατόριο του μουσείου, Cafe Merlin. Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε εδώ: http://thf.gr/class/άριες-στον-ήλιο-μια-κατασκήνωση-στην-τ/?wcs_timestamp=1498212000

Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: με μια πολύ επιτυχημένη πορεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραστάσεων με επίκεντρο της μουσική παιδεία διοργανώνει για πρώτη φορά καλοκαιρινό πρόγραμμα μιας εβδομάδας για παιδιά 7-12 ετών  από 19 ως 23 Ιουνίου από 10 ως 2 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα «Βουτιές στην Τέχνη» είναι σχεδιασμένο από την ομάδα Λόγου Παίγνιον και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.mmb.org.gr/page/default.asp?id=8664.

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας: Από 19 ως 30 Ιουνίου, το Μουσείο διοργανώνει camp με τίτλο «Ταξίδια στον Κόσμο των Συναισθημάτων» για παιδιά Δημοτικού. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.mce.gr.

Σχολείο Παιχνιδιού: Στου Ψυρρή, το Σχολείο Παιχνιδιού διοργανώνει μια πολιτιστική κατασκήνωση από 19 Ιουνίου ως 21 Ιουλίου για παιδιά από 4 ως 11 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες, http://www.sxoleiopaixnidiou.gr/.

Τεχνόπολη-Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: από τις 19 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, η Τεχνόπολη και το εργαστήριο Artfygio-Τεχνών το Καταφύγιο διοργανώνουν καλοκαιρινό camp με διαφορετική θεματική κάθε εβδομάδα για παιδιά από 6 ως 12 ετών και από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. http://www.technopolis-athens.com

Μουσείο Ηρακλειδών: Στο Θησείο, το Μουσείο διοργανώνει πρόγραμμα με βιωματικές δράσεις που θα «εξερευνούν» τις πέντε Ηπείρους από τις 19 Ιουνίου ως τις 21 Ιουλίου. Για πληροφορίες: 210 34 61 981, Ε: info@herakleidon-art.gr.

Μορφές Έκφρασης στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους: Για τέταρτη χρονιά, οι Μορφές Έκφρασης, το παιδικό-βρεφικό θέατρο που εδρεύει στα Κάτω Πετράλωνα διοργανώνει καλλιτεχνικό camp από 19 Ιουνίου ως 5 Ιουλίου στον πανέμορφο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι, παρέχοντας τη δυνατότητα παραλαβής παιδιών από άλλες περιοχές. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.morfesekfrasis.gr/item/306-camp42017.html.

Το Φτερό: Ο χώρος δημιουργικής έκφρασης στο Μετς διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά, από 19 Ιουνίου ως 28 Ιουλίου καλοκαιρινό camp για παιδιά από 4 ως 10 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες στα γήπεδα του Φωκιανού, στο Άλσος Λογγίνου και τον Εθνικό κήπο, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κηπουρική, μαγειρική, ζαχαροπλαστική στην αυλή του Φτερού, δραστηριότητες στα αγγλικά και μία εκδρομή στη θάλασσα την εβδομάδα. Δείτε εδώ: http://www.ftero.gr.

Μουσείο Πειραμάτων: Για έβδομη χρονιά, στην Καισαριανή, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει καλοκαιρινό camp με έμφαση στη χημεία, τη φυσική και τη βιολογία από τις 16 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα για παιδιά από 6 ως 10 ετών. Πραγματοποιείται μία εκδρομή την εβδομάδα και καθημερινό παιχνίδι στο Άλσος Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ: http://www.mouseiopeiramaton.gr/camp_mouseiopeiramaton/

Stem Αγίας Παρασκευής: Στο κέντρο STEM Education, για τρίτη χρονιά διοργανώνεται θερινό σχολείο με επίκεντρο τη μηχανική, τη ρομποτική και εν γένει τις θετικές επιστήμες για παιδιά από 5 ετών και διακριτή ηλικιακή κατανομή. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 19 Ιουνίου ως 14 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε εδώ: www.stem.edu.gr.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s