Ιδέες για διακοπές μέσα στην πόλη

Καλοκαιρινά camps στην Αθήνα για παιδιά

Κλείνουν τα σχολεία. Και τώρα τι κάνουμε; Ένας δύσκολος γρίφος για εργαζόμενους γονείς, που για να τον λύσετε, καλείστε να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό, αφενός δημιουργικού χρόνου για καθένα από τα παιδιά (αν έχετε παραπάνω από ένα, ενδέχεται να προβληματιστείτε και για τις αποκλίσεις ενδιαφερόντων μεταξύ των παιδιών), αφετέρου, πρακτικότητας-εφικτού (μπορεί κάποιος να τα πάει το πρωί; μπορεί κάποιος να τα παραλάβει από το camp την ώρα σχολάσματος ή την ώρα μέχρι την οποία θα αντέξουν;)

Η ιδέα του καλοκαιρινού camp είναι μια πάρα πολύ καλή λύση, αν δεν υπάρχει η εναλλακτική των «πραγματικών» διακοπών δίπλα στη θάλασσα (ή στο βουνό!), γιατί και οι δύο εργάζεστε και δεν υπάρχει κάποιος άλλος να αναλάβει τα παιδιά. Καλοκαιρινά camps διοργανώνουν πλέον τα περισσότερα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και ιδιωτικά σχολεία, σε κάθε γειτονιά, τα οποία εξυπηρετούν τους γονείς που μπορούν πρακτικά να ανταποκριθούν καλύτερα αν το παιδί τους είναι κοντά στο σπίτι ή παρέχεται η διευκόλυνση της μετακίνησης με πούλμαν. Είναι επίσης ιδανικά στην περίπτωση που τα παιδιά επιθυμούν να βρίσκονται σε έναν οικείο χώρο, αν πρόκειται για το σχολείο ή το χώρο δημιουργικής απασχόλησης που πηγαίνουν όλη τη χρόνια. Καλοκαιρινά camps διοργανώνουν επίσης και γυμναστικοί σύλλογοι, συνήθως με πιο «αθλητικό» πρόγραμμα, αλλά και μουσεία που έχουν εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Αυτά είναι μια πολύ καλή λύση, αν εργάζεστε στο κέντρο και σας βολεύει να αφήνετε και να παραλαμβάνετε τα παιδιά πριν ή μετά τη δουλειά σας.

Συγκεντρώσαμε εδώ έξι ενδιαφέρουσες προτάσεις θερινών σχολείων και σας τις παρουσιάζουμε για να κάνετε κι εσείς τον προγραμματισμό σας.

5o Καλλιτεχνικό Camp από τις Μορφές Έκφρασης στο Βοτανικό Κήπο

Στο ομορφότερο -ίσως- κήπο της πόλης μας, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, που βρίσκεται στο Χαϊδάρι, πραγματοποιείται το καλοκαιρινό camp «Φύση & Πολιτισμός» από τις Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη για 5η χρονιά από τις 18 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία εμπειρία τέχνης με θέατρο, μουσική, κίνηση, τραγούδι, ζωγραφική, κατασκευές μουσικών οργάνων, μάσκας, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, γλυπτική και άλλα μέσα σε ένα δάσος πολύ κοντά στην Αθήνα.

Το camp απευθύνεται σε παιδιά από 5 ως 14 ετών, τα οποία θα χωριστούν σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10-15 ατόμων για τα μικρά παιδιά 5-10 ετών και 15-20 άτομα για τα μεγάλα παιδιά 11-14 ετών), τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας. Τη διαμόρφωση του προγράμματος έχει αναλάβει η Θεατροπαιδαγωγός, Άννα Σεβαστή υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θωμά Κινδύνη. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής & για αποστολή ενημερωτικού υλικού morfesekfrasis@gmail.com και στην ιστοσελίδα www.morfesekfrasis.gr

Ηρακλειδών

Τα Θαύματα του Κόσμου στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο

Το Μουσείο Ηρακλειδών μας συστήνει μια νέα θερινή αστική κατασκήνωση Stem & Art Summer Camp διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Το Camp, με τον τίτλο «Τα Θαύματα του Κόσμου», περιέχει εκπαιδευτικά εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, για παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών. Το περιεχόμενό τους αντλείται από τα «Θαύματα» της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Φύσης και της Τέχνης, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και από εκείνα του μέλλοντος! Κάθε εβδομάδα καλύπτει μια διαφορετική θεματική ενότητα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Τα Θαύματα του Κόσμου» θα βρείτε στη σελίδα http://herakleidon-art.gr/ και πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 34 61 981 Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00-17:00 και στο  edu@herakleidon-art.gr.

Θερινό σχολείο STEM στο Πολεμικό Μουσείο

Ο STEM EDUCATION ανακοινώνει τη διεξαγωγή θερινού σχολείου σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο στον χώρο του μουσείου. Διαλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία τους, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες και να μπουν στον κόσμο των μαθηματικών, της τεχνολογίας, της φυσικής επιστήμης και της ρομποτικής. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν τους Νέους Μηχανικούς (7 – 9 ετών) και την Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (10 – 12 ετών). Εγγραφές στα τηλέφωνα 2106777285 & 2106010162 και στο info@stem.edu.gr.

Astro

Astrocamp του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανώνει ένα θερινό σχολείο αστρονομίας, ένα … Astrocamp στα Κέντρα Επισκεπτών στο Θησείο και την Πεντέλη. «Οι μικροί εξερευνητές στη γειτονιά του Ήλιου!» περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών εκτεταμένων ξεναγήσεων για παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 ετών καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 από 18 Ιουνίου έως 22 Ιουνίου 2018. Το περιεχόμενο των δράσεων αφορά τη Διαστημική Φυσική, την Αστροφυσική, τη Γαλαξιακή και Εξωγαλαξιακή Αστρονομία. Συμμετοχές έως 01/06 και μέχρι κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων. Για πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου 2103490055 – 2103490112 – drasi.noa@gmail.com και στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης 2108109107.

ARKKI2

Καλοκαίρι με το Arkki στο Ίδρυμα Θεοχαράκη​

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 4-5 ετών (νηπιαγωγείο) & 6 έως 13 ετών (δημοτικό). Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Από τις 19 Ιουνίου ως και τις 12 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι. Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εγγραφές ​στο 210 3611206 εσωτ. 1042 & education@thf.gr.

Anassa

Με την ομάδα Άνασσα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η Ομάδα Άνασσα πραγματοποιεί δύο θερινά προγράμματα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με Origami (19-21 Ιουνίου) και Manga Moy (26-28 Ιουνίου) για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη του διπλωμένου χαρτιού και το Ιαπωνικό κόμικ. Η παραδοσιακή Ιαπωνική τέχνη Origami καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την υπομονή και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Ξεκινώντας από ένα απλό τετράγωνο χαρτί, τα παιδιά κατασκευάζουν αντικείμενα, λουλούδια, ζώα, ανακαλύπτοντας την ομορφιά και τη δύναμη της γεωμετρίας και της φαντασίας.

Παράλληλα, τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και οι έφηβοι γνωρίζουν το manga. Η ομάδα Άνασσα εισάγει τα παιδιά στην τέχνη του ιαπωνικού κόμικ συνδυάζοντας πρακτικά τη μελέτη του προσώπου, της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος και των αναλογιών με τη γεωμετρία αλλά και με τη δραματοποίηση των χαρακτήρων. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα www.thf.gr. Κρατήσεις: 2103611206, Δευτέρα – Κυριακή, 10:00-18:00.

Για να ενημερωθείτε για όλα τα καλοκαιρινά camps που διοργανώνονται στην Αθήνα, επισκεφτείτε www.littlecityspots.com.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s