Μια βόλτα στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη με παιδιά

Την πρώτη φορά που μπήκα σε αυτόν τον χώρο συνοδεύοντας δύο παιδιά στο πρόγραμμα του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή «Οι Μικροί Ναύτες», δεν ήξερα αν αισθάνθηκα δέος για το χώρο και τα πολύτιμα βιβλία του ή για τους ανθρώπους που τόλμησαν να ανοίξουν αυτό το χώρο στο κοινό και δη στα παιδιά! Το πρόγραμμα περιελάμβανε ζωγραφική με τσάι (ναι, με φακελάκια τσαγιού βουτηγμένα σε νερό) σε ένα χώρο με ξύλινα πατώματα, βελούδινα καθίσματα, ακριβά-μονάκριβα βιβλία, το πιάνο της Μαρίας Κάλλας, το χάρτη του Ωνάση και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα. Κρατούσα τις κόρες μου κοντά για να τους μεταφέρω τη λεπτότητα με την οποία πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτούς τους χώρους, αλλά φαίνεται τα παιδιά «τα ξέρουν όλα», όπως λέει και ο ποιητής. Συναισθάνονται το μεγαλείο, θαυμάζουν το ωραίο και εκτιμούν πάντα αυτό που τους προσφέρεται όταν είναι αυθεντικό.

Το Ίδρυμα Ωνάση, στηρίζοντας έμπρακτα την παιδεία και τον πολιτισμό, υλοποιεί και φέτος μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις, ευρηματικά εργαστήρια και καινοτόμες προσεγγίσεις για παιδιά, οικογένειες, μαθητές, ερευνητές και ενήλικες με δωρεάν είσοδο για όλους! Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ωνασείου Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 11:00-14:00 στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, Λεωφόρο Αμαλίας 56. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς πολλούς ρόλους και να συμμετάσχουν με βιωματικό τρόπο σε πολλές δράσεις: Θα μεταμορφωθούν σε μικρούς αλχημιστές, θα γίνουν ναύτες αλλά και κοσμοναύτες, θα γίνουν περιηγητές, γραφείς, τυπογράφοι, χαράκτες, σχεδιαστές, σταχωτές και αγιογράφοι. Το Δεκέμβριο τα παιδιά 6-9 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στις Ζωγραφηγήσεις της συγγραφέα και εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση, όπου θα ζωντανέψουν παραμύθια εμπνευσμένα από τη μυθολογία, ενώ τα παιδιά άνω των 10 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το ρόλο των ενόρκων σε μια δίκη που δεν έγινε ποτέ της Αντιγόνης του Σοφοκλή, ψηφίζοντας αφού ακούσουν τόσο το κατηγορητήριο του Κρέοντα, όσο και την υπεράσπιση της Αντιγόνης.

Ημερομηνίες – θεματικές για τις Ζωγραφηγήσεις

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017: Τα συναισθήματα των Θεών του Ολύμπου

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017: Οι άθλοι του Ηρακλή

Ημερομηνία για τους «Μικρούς Ενόρκους»

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

 

 

Το πλήρες πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση για την περίοδο 2017-18 μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.onassis.org, ενώ προβλέπεται ενημέρωση με newsletter κατόπιν σχετικής εγγραφής. Η είσοδος στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν (τηρείται σειρά προτεραιότητας). Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org. Πληροφορίες: 210 3713001 (Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9:00-17:00).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s