Με άλογα και γαϊδουράκια

Μια βόλτα με παιδιά στο Κορωπί*

Ακόμα και για τους κατοίκους της Αθήνας, η περιοχή που συνήθως αποκαλούμε «υπόλοιπο Αττικής» είναι άγνωστη. Η φύση στα Μεσόγεια, μας φανερώνει πώς ήταν το τοπίο της Αθήνας στα αρχαία χρόνια. Ελιές, αμπέλια, πεδιάδες και λόφοι, πεύκα, μικρά και μεγάλα βουνά λουσμένα από το άπλετο φως του αττικού ουρανού είναι τόποι φιλόξενοι.

Για όποιον έχει παιδιά και αναζητά την επαφή με τη φύση και τα ζώα, στην περιοχή του Κορωπίου, ο Αττικός Όμιλος Ιππασίας, και η Γαϊδουροχώρα είναι ωραίες αφορμές για μια ημερήσια οικογενειακή εκδρομή.

Στον Αττικό Όμιλο Ιππασίας

Ο Αττικός Όμιλος Ιππασίας προσφέρει μαθήματα ιππασίας για παιδιά και μεγάλους και για όλες τις βαθμίδες από τη βασική ιππασία ως την ιππική δεξιοτεχνία. Διδάσκονται οι βασικές αρχές ιπποκομίας και σελώματος του αλόγου, ενώ οι πιο προχωρημένοι μπορούν να βγουν βόλτα με τα άλογα ελεύθερα στη φύση. Εκτός από τα μαθήματα ιππασίας, υπάρχει πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές εκδρομές. Τα παιδιά βλέπουν από κοντά τα άλογα, τους στάβλους και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, παίζουν βιωματικά παιχνίδια και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια βόλτα γνωριμίας με το άλογο. Ο Όμιλος διοργανώνει ιππικό camp και φιλοξενεί εκδηλώσεις όπως παιδικά πάρτι κ.λ.π. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://attikosomilosippasias.gr/.

 

Στη Γαιδουροχώρα

Στη Γαιδουροχώρα, το γαϊδουράκι, το εργατικό αυτό ζώο που έχει υπηρετήσει με επιμονή και υπομονή τον άνθρωπο τόσα χρόνια είναι συνοδοιπόρος! Παιδιά και μεγάλοι ανακαλύπτουν την τρυφερότητα των γαϊδουριών, τα φροντίζουν, μαθαίνουν μέσα από τη συμπεριφορά τους και έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια εμπειρία «donkey trekking» πεζοπορίας δίπλα στα γαϊδουράκια (και όχι πάνω σε αυτά όπως συνηθίζεται) έξω στη φύση. Η βόλτα για παιδιά κάτω των 7 ετών και τους γονείς τους διαρκεί μισή ώρα, ενώ για οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά μία ώρα.

Μέσα στις αμυγδαλιές και τις αγριλιές, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το τσάι σας σε χρωματιστά παγκάκια, όσο τα παιδιά παίζουν στο ξύλινο σπιτάκι /σχολείο της Γαϊδουροχώρας, μια χαρούμενη και ήσυχη γωνιά για επιτραπέζια και ζωγραφική! Κατόπιν συνεννόησης, και για οικογένειες με παιδιά άνω των 10 ετών, μπορείτε να συμμετέχετε σε μια πορεία εξερεύνησης παλιών μονοπατιών, ιδιαίτερων διαδρομών και ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην πεδινή γύρω περιοχή ή πάνω στον Υμηττό ή να διοργανώσετε τη δική σας ξεχωριστή εκδήλωση ή πάρτι. Η Γαιδουροχώρα οργανώνει επίσης ψυχαγωγικά προγράμματα ενασχόλησης και επικοινωνίας με τα γαϊδουράκια ως μέσον ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα με αναπηρία. Δείτε περισσότερα στη σελίδα http://gaidourohora.gr.

*Οι φωτογραφίες του ΑΟΙ είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του, ενώ της Γαϊδουροχώρας είναι της Ελένης Φωτίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s