Μουσική & Μουσικοί

Μια εκπαιδευτική σύμπραξη του Ωδείου Αθηνών με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σε ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά κτίρια της Αθήνας

Το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τη φετινή σχολική χρονιά συνεργάζονται και προσκαλούν σχολικές ομάδες Γ’ & Δ’ Δημοτικού να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική και Μουσικοί», το οποίο αποσκοπεί να εξοικειώσει τα παιδιά με τον υπέροχο κόσμος της μουσικής.

Άρπα, κοντραμπάσο, τσέμπαλο, τσελέστα, ξυλόφωνο, πιατίνια, κάσα και ταμ ταμ, δονούνται, κρούονται, ηχούν, μας μιλούν και αποκαλύπτονται από τους δασκάλους του Ωδείου Αθηνών και τους ερμηνευτές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Πίσω από κάθε πόρτα του Ωδείου κρύβεται ένας μουσικός κόσμος. Τα παιδιά μέσα από την περιήγησή τους στις αίθουσες μουσικής του Ωδείου Αθηνών ανακαλύπτουν τον πλούτο των οργάνων, τα χρώματα και τα … ηχοχρώματα, τα σχήματα, τα υλικά κατασκευής τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των μουσικών της ορχήστρας εξερευνούν ρυθμούς, εντάσεις, πειραματίζονται με την κίνηση και την αναπνοή. Η δράση κορυφώνεται με μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για τους μαθητές.

11-Odeion-Athinon-028-_MG_6400

Info

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται Πέμπτη πρωί και ώρες 10:00-11:30 σε χώρους του Ωδείου Αθηνών και η οικονομική συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 7 ευρώ/παιδί. Ανώτερος αριθμός μαθητών 50.

Το κτίριο που στεγάζονται το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο βρίσκεται στη συμβολή Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19. Για πληροφορίες και κρατήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επικοινωνήστε από Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00 με την κ. Ειρήνη Μαντζαβίνου στο 2103312995 (εσωτ. 110 ή 122) ενώ για περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο επισκεφτείτε τη σελίδα www.hcm.gr.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s