Για Μένα…

Από αγάπη για τα ταξίδια, την έρευνα και τη συγγραφή, κι από μία ενδόμυχη κοινωνικο-πολιτική αναζήτηση, σπούδασα διεθνείς σχέσεις με ειδίκευση στα ελληνοτουρκικά. Ήμουν τυχερή κι εργάστηκα ως ερευνήτρια πολύ κοντά σε κέντρα λήψης αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής μέχρι που απέκτησα την τρίτη μου κόρη, όταν συνειδητοποίησα ότι μεγάλη καριέρα και ισορροπημένη οικογένεια δεν συνδυάζονται.

Από τις παλιές αγάπες και τα χούγια του ο άνθρωπος όμως δεν αποχωρίζεται εύκολα: Ταξίδευα πολύ ως φοιτήτρια. Με εθελοντικές οργανώσεις, backpacker τα καλοκαίρια, με ό,τι τρόπο κι αφορμή έβρισκα… Ταξίδευα πολύ και ως ερευνήτρια. Άλλοτε σε κυριλέ ξενοδοχεία, κι άλλοτε κάνοντας οδοιπορικά που κρατούσαν μέρες… Ταξιδεύω πολύ και ως μαμά, αναζητώντας τρόπους να προσαρμόζομαι συνέχεια στα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα παιδιά και να απολαμβάνω την ομορφιά του ταξιδιού με την οικογένεια.

Κι έτσι, φτάσαμε σήμερα εδώ, σε αυτό το blog, όπου θα βρείτε ιδέες και πρακτικές λύσεις για ταξίδια, εκδρομές και βόλτες με παιδιά (και μωρά), εντός και εκτός Αθηνών, γιατί το ταξίδι δεν πρέπει να σταματάει όταν γινόμαστε γονείς.

Προτείνω επίσης βόλτες στην Αθήνα και τα πέριξ με παιδιά, στη στήλη μου στο «Πρώτο Θέμα-City stories» http://www.protothema.gr/city-stories και είμαι «συνοδοιπόρος» της Μάγιας Τσόκλη στη νέα ταξιδιωτική ιστοσελίδα http://travelsbytravelers.com/, για να μοιράζομαι αυτά που ανακαλύπτω ταξιδεύοντας με παιδιά.

Κεντρική φωτογραφία: Αντιγόνη Μάρτιν στο Φωκιανό