Για Εμάς…

Από αγάπη για τα ταξίδια, την έρευνα και τη συγγραφή σπούδασα διεθνείς σχέσεις. Ταξίδεψα πολύ ως φοιτήτρια. Με εθελοντικές οργανώσεις, backpacker τα καλοκαίρια, με ό,τι τρόπο κι αφορμή έβρισκα… Ταξίδεψα πολύ και ως ερευνήτρια. Άλλοτε σε πολυτελή ξενοδοχεία, κι άλλοτε κάνοντας οδοιπορικά που κρατούσαν μέρες…

Όταν έγινα μαμά, το ταξίδι πλέον απαιτούσε περισσότερη προετοιμασία και ο προορισμός έπρεπε να ικανοποιεί μεγαλύτερες απαιτήσεις. Από τις παλιές αγάπες και τα χούγια του ο άνθρωπος όμως δεν αποχωρίζεται εύκολα: Έτσι έφτιαξα το mamakita.gr, με σκοπό να ενθαρρύνω γονείς να «βγουν από το σπίτι» με ιδέες και πρακτικές λύσεις για ταξίδια, εκδρομές και βόλτες με παιδιά (και μωρά), εντός και εκτός Αθηνών.

Σήμερα γράφω στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα http://www.travelsbytravelers.com της Μάγιας Τσόκλη, στο www.protothema.gr και έχω τη συν-επιμέλεια στην εκπομπή City Life, που προβάλλεται στο κανάλι Novalif3 της Nova για να μοιράζομαι αυτά που ανακαλύπτω ταξιδεύοντας με παιδιά.

Σε αυτό το ταξίδι, δεν είμαι μόνη. Βρήκα δύο συνοδοιπόρους, μαμάδες-ιχνηλάτες, την Ιφιγένεια Λαναρά, σύμβουλο επιχειρήσεων/Project Manager και την Εύη Κατσιγιάννη, παιδαγωγό και νομικό και πλέον δημιουργούμε μαζί ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις για την οικογένεια.

Και για τις τρεις μας το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό, γιατί προσφέρει το ιδανικό πλαίσιο για να βρεθούμε και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με τους «ανθρώπους μας» σε ταχύτητες χαμηλότερες των ρυθμών της καθημερινότητας και μας προσφέρει εμπειρίες και μνήμες που κρατούν για μια ζωή.

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις για καταλύματα, εστιατόρια, μουσεία, προγράμματα και τοποθεσίες φιλικές σε οικογένειες και ό,τι άλλο χρειάζεται κάποιος που θέλει να «ζει το ταξίδι μαζί με τα παιδιά». Αν εσείς παρέχετε μία τέτοια υπηρεσία, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

«Αν υποθέσουμε ότι μια οικογένεια ταξιδεύει 2 φορές το χρόνο και τα παιδιά θα έχουν τη διάθεση να ακολουθούν τους γονείς τους μέχρι τα 18, είναι μόνο 36 οι ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε μια οικογενειακή ανάμνηση ταξιδιού. Ας μη χάσουμε καμία!»

 Ελένη Φωτίου