Ιππασία με παιδιά… στον Κουβαρά

farm athens kids Greece

Έχετε περάσει εκείνη τη φάση που προσπαθούσατε να πείσετε τους γονείς σας για κατοικίδιο; Μήπως βρίσκεστε ήδη στην περίοδο που ζείτε το ίδιο από την «άλλη πλευρά»;

Είναι αυτή η ηλικία των παιδιών… που αποζητούν τα ζωάκια: τα κατοικίδια, της φάρμας, της θάλασσας, του βουνού… Λατρεύουν τα κουτάβια, θέλουν να υιοθετήσουν πάσης φύσεως νεογέννητο, να πάρουν από το δρόμο όποιο αδέσποτο κυκλοφορεί και βρίσκουν «γλυκούλια» όλα τα αιγοπρόβατα που συναντούν στους επαρχιακούς δρόμους. Ενίοτε θέλουν να καβαλήσουν άλογα, γαϊδουράκια, πόνυ και σίγουρα θέλουν όλα να τα χαϊδέψουν, να τα αγκαλιάσουν υποχρεώνοντας και τα ζωάκια –φυσικά- να κάνουν το ίδιο!

Σε μία τέτοια φάση λοιπόν, ανακαλύψαμε τον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά, ένα χώρο πολύ φιλικό στην οικογένεια και τα ζώα που φιλοξενεί. Απέχει από το κέντρο της Αθήνας κάτι λιγότερο από μία ώρα με το αυτοκίνητο και μόνο 5 λεπτά από την Αθηνών-Λαυρίου (το να χαθείτε στα Μεσόγεια ψάχνοντας τον Ιππικό Όμιλο είναι δύσκολο, διότι η σήμανση είναι πολύ καλή). Εκτός από το ότι μπορείτε να κανονίσετε μάθημα ιππασίας για παιδιά και για μεγάλους, τα μικρότερα παιδιά μπορούν να κάνουν βόλτα με τα άλογα της σχολής χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, να επισκεφτούν το στάβλο και μια μεγάλη φάρμα με ελάφια, γαϊδουράκια, λάμα, κατσικάκια, πολλά σπάνια είδη πτηνών και πουλερικών και να παίξουν με τα γατάκια και τα σκυλάκια που έχουν υιοθετήσει οι άνθρωποι που φροντίζουν το χώρο.

Ο Ιππικός Όμιλος Κουβαρά είναι μια ωραία πρόταση για σχολικές εκδρομές, παιδικά πάρτι στον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο «Χαρούλες» με φουσκωτά, τραμπολίνο, καρουζέλ και παιδική χαρά, αλλά και βαφτίσεις στο κτήμα «Χάρις».

Ωράριο εστιατορίου-καφετέριας

Δευτέρα κλειστά,

Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και αργίες 10.00-22.00

Τετάρτη και Πέμπτη 16.00-22

Μαθήματα ιππασίας (μόνο κατόπιν ραντεβού)

Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10.00-13.00 & 16.00-2030

Τετάρτη και Πέμπτη 16.00-20.30

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6940732686, 2299066989

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.kouvarasequestrianclub.com και το Facebook: Kouvaras Equestrian Club-Ippikos Omilos Kouvaras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *