Η Φάρμα Μου στη Farma Moo

farm Athens Greece kids

Ένα αγρόκτημα στη Νέα Μάκρη για όλη την οικογένεια

«Τα 50 τ/μ γης είναι ό,τι πρέπει για να κάνω την ψυχοθεραπεία μου, το κέφι μου και να τρέφομαι βιολογικά. Σκαλίσαμε, ξεχορταριάσαμε, μαζέψαμε αρακά, παντζάρια, σπανάκι, φράουλες καρότα και φυτέψαμε πεπόνι, καρπούζι, ντομάτες, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριές, ντοματίνι, αγγούρι, κρεμμυδάκι, πολλή αγάπη ….και περιμένουμε τη μάνα γη να μας δώσει την σοδειά της», διάβασα σε ένα post στο Facebook και ήταν η αφορμή για μια επίσκεψη μέχρι τη Farma Moo.

Από τη Νέα Μάκρη ανεβαίνοντας την Πεντέλη προς το Διόνυσο, σε μια απλωσιά ανάμεσα στις πλαγιές που περιμένουν υπομονετικά να ξαναγεμίσουν πεύκα όπως παλιά, βρίσκεται ένα αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, όπου μπορεί ο καθένας να νοικιάσει το δικό του κομμάτι γης, να σπέρνει, να καλλιεργεί και να δρέπει τους καρπούς του.

Στη Farma Moo εκτός από το χωράφι, φιλοξενούνται χαρούμενα ζώα που απολαμβάνουν και αυτά το… καλό φαγητό, τη φύση και τη φροντίδα των ανθρώπων που τα περιποιούνται. Άλογα και γαϊδουράκια, κότες, κοκόρια, αρνάκια, κατσικάκια, λαγουδάκια, παγώνια, χήνες, πάπιες και … ινδικά χοιρίδια, είναι ατραξιόν για μικρούς και μεγάλους που μπορούν να τα ταΐσουν και να τα χαζέψουν με τις ώρες.

Παιδική χαρά, κούνιες και αιώρες στα δέντρα, σκάμμα για τα μικρότερα παιδιά με σκίαση (ναι, όντως έτσι είναι!) έχουν στηθεί δίπλα στην ταβερνούλα με το μαμαδίστικο φαγητό που δροσίζεται από τις μουριές και τα μεγάλα δέντρα. Στο χώρο υπάρχουν παιχνίδια και για μικρότερα παιδιά κάτω από αχλαδιές και άλλα οπωροφόρα, διοργανώνονται εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι, αλλά πάνω από όλα φιλοξενούνται πολλές οικογενειακές χαρούμενες αναμνήσεις, όπως και η δική μας.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα στο Facebook/Farmamoo Farmamoo.

Αντίστοιχα αγροκτήματα στην Αττική είναι, μεταξύ άλλων:

Μια φορά κι έναν καιρό: ένα παραδοσιακό χωριό για τη γνωριμία των παιδιών με τα παραδοσιακά επαγγέλματα και εργασίες της γης. Στο χώρο φιλοξενούνται ζωάκια σε μια πολύ περιποιημένη φάρμα και αθλητικό κέντρο, καθώς και καφέ και ταβέρνα με παιδική χαρά υπό σκιά. Δείτε περισσότερα Μια φορά κι έναν καιρό… οικογενειακή εκδρομή στον Αυλώνα Αττικής και http://miaforakienankairo.com/

Γαϊδουροχώρα: μια φάρμα που φιλοξενεί γαϊδουράκια. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία παρέα με αυτά στην εξοχή και να ξαποστάσετε στη σκιά κάτω από τα μεγάλα δέντρα με καφεδάκι, χυμούς και μπισκότα. Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα http://gaidourohora.gr

Μαγικός κήπος: στο κτήμα Καραγιάννη στη Ραφήνα. Ένας πανέμορφος κήπος με παιδική χαρά, τραμπολίνο, δεντρόσπιτα και αιώρες, πόνυ και κοτούλες, πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με ένα όμορφο καφέ, όπου γίνονται και παιδικά πάρτι. Δείτε περισσότερα http://magicgarden.gr.

Περιβόλι στη Βάρη: Ένα περιβόλι που τα παιδιά με τους γονείς μπορούν να ξεναγηθούν και να μάθουν για φυσικές μεθόδους κομποστοποίησης, να φάνε και να παίξουν με παιχνίδια της φύσης. Δείτε περισσότερα στη σελίδα http://www.perivolivari.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *