Πελοπόννησος με παιδιά

archaeological site kids Greece

Για όλες τις εποχές του χρόνου για σύντομες αποδράσεις ή και πολυήμερες διακοπές. Αν επιθυμείτε να σχεδιάσει η έμπειρη ομάδα των ταξιδιωτικών συμβούλων του ΜΑΜΑΚΙΤΑ τις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές, και να είναι όλα οργανωμένα, με τη θάλασσα στα πόδια σας και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, επιλέξτε το οικογενειακό πακέτο που σας ταιριάζει καλύτερα και χαρείτε την Ελλάδα… Ασφαλώς! 

Η πιο «εύκολη», προσβάσιμη και ρεαλιστική επιλογή σύντομης απόδρασης, αλλά και καλοκαιρινών διακοπών με παιδιά για τους Αθηναίους! Απλώς ετοιμάζεις τσάντες και μπορείς να είσαι σε ένα πανέμορφο μέρος σε μιάμιση ώρα, άντε και κάτι περισσότερο αν πας λίγο πιο μακριά!

Ας αφήσουμε την προσωπική εμπειρία να μας καθοδηγήσει: Αν είναι καλοκαίρι και είμαστε για μπάνιο, ο Κορινθιακός κόλπος δεν είναι η ιδανική επιλογή θάλασσας -αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά -γιατί έχει βότσαλο και βαθαίνει απότομα, τις περισσότερες παραλίες δε, κυρίως μετά την Αιγείρα, τις χτυπάει το μελτέμι! Όμως είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, με καθαρά νερά, πολλές και οικονομικές επιλογές διαμονής και ταβέρνες πάνω στη θάλασσα.

Πιο συγκεκριμένα κοιτάξτε προς Ξυλόκαστρο μεριά, και πιο κοντά στο Αίγιο, τα Σελιανίτικα, τα Βαλιμίτικα και τα Τρυπιά (ή Ελαιώνας).

Στο Ξυλόκαστρο υπάρχουν ξενοδοχεία (κυρίως) που μπορούν να φιλοξενήσουν και μεγάλες οικογένειες με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Αν δεν είστε του αράγματος στην παραλία, από το Ξυλόκαστρο, μπορείτε να κάνετε ωραίες βόλτες:

  • Στην Ορεινή Κορινθία και πιο συγκεκριμένα στα Τρίκαλα Κορινθίας.
  • Στην Ευρωστίνη με το όμορφο ποταμάκι και τις ωραίες ταβέρνες με τα κοψίδια.
  • Στο Διακοφτό και από εκεί με τον οδοντωτό, στο φαράγγι του Βουραϊκού, τη Ζαχλωρού και τα Καλάβρυτα. Στο φαράγγι του Βουραϊκού, αν τα παιδιά είναι μεγάλα, μπορείτε να κάνετε και πεζοπορία, ειδικά την άνοιξη!
  • Δείτε και τις προτάσεις του ΜΑΜΑΚΙΤΑ για δραστηριότητες για οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά στην ευρύτερη περιοχή εδώ. Συμπληρώστε τη φόρμα διαθεσιμότητας -στα ελληνικά- κι ένας ταξιδιωτικός σύμβουλος θα προσαρμόσει τη δραστηριότητα στη σύνθεση και τα ενδιαφέροντα της οικογένειας ή της παρέας και θα σας αποστείλει σύντομα λεπτομέρειες.

Στο φαράγγι του Βουραϊκού και στα Καλάβρυτα, μπορείτε να πάτε κι αν επιλέξετε να μείνετε πιο κοντά στο Αίγιο. Οι καλύτερες επιλογές είναι στα Σελιανίτικα, τα Βαλιμίτικα και τα Τρυπιά με μικρότερες μονάδες και δωμάτια πάνω στη θάλασσα. Στο Αίγιο, μην παραλείψετε να φάτε σουβλάκια!!! Είναι γνωστά ως από τα καλύτερα της Ελλάδας… Από το Αίγιο και τα κοντινά χωριά, μπορείτε να κάνετε ενδιαφέρουσες εκδρομές.

  • Μπορείτε να επισκεφτείτε την Πλατανιώτισσα, την εκκλησία μέσα στον πλάτανο. Είναι μια όμορφη βόλτα στη φύση, που μπορεί να ολοκληρωθεί με γεύμα στις ταβέρνες δίπλα στον πλάτανο.
  • Μια ακόμα ιδέα είναι η λίμνη Τσιβλού. Κι εκεί, λίγο πιο πάνω από τη λίμνη υπάρχει ταβέρνα για μετά.
  • Μπορείτε χειμώνα-καλοκαίρι να πάτε στο Αχαϊκό Χωριό με την πανέμορφη φάρμα πάνω από τον Άγιο Παντελεήμονα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από ξύλινα σπιτάκια στο βουνό, με λίμνη και ζώα, πλήρως αυτάρκες και αυτόνομο, του οποίου ο εμπνευστής έχει ορθή οικολογική συνείδηση. Το καλοκαίρι λειτουργεί σαν παιδική κατασκήνωση.
  • Μπορείτε επίσης να πάτε στο μουσειακό συγκρότημα υδροκίνησης στην Εφταπίτα, όπου τα παιδιά μπορούν να δουν τη λειτουργία του νερόμυλου και να κάνουν και άλλες δραστηριότητες μέσα στο μουσείο και όλοι μαζί να απολαύσετε μια βόλτα δίπλα στο ποτάμι.

Δείτε περισσότερα Στον «Αιγιαλό» για τα τελευταία μπάνια της χρονιάς

Στο νομό Αργολίδας, το πανέμορφο Ναύπλιο είναι μια ιδανική επιλογή για Σαββατοκύριακο ή τριήμερο. Για μπάνιο με παιδιά, προτιμήστε την Καραθώνα (έχει και ταβέρνα πάνω στην παραλία και είναι οργανωμένη) ή την παραλία της Αρχαίας Ασίνης (δεν είναι οργανωμένη). Στο Βιβάρι, έχει ταβέρνες πάνω σε μια παραλία, που δεν ενδείκνυται για μπάνιο, αλλά μπορείτε να φάτε ωραία ψάρια με την ησυχία σας, καθώς τα παιδιά μπορούν άφοβα να παίξουν στην άμμο με τα κουβαδάκια. Η Παλιά Επίδαυρος είναι πανέμορφη και η Νέα έχει μια ωραία παραλία, αλλά οι παραλίες μεταξύ των δύο, έχουν μεγάλα βότσαλα και ενίοτε πολλούς αχινούς. Αν έχετε περισσότερες μέρες, μπορείτε να πάτε στο Πόρτο Χέλι, την Κόστα, την Ερμιόνη και τον Πόρο. Υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες πάνω στη θάλασσα και θα μπορέσετε να κάνετε εκδρομές και στις Σπέτσες και Ύδρα (που δεν ενδείκνυνται για καλοκαιρινές διακοπές με παιδιά κατά τα άλλα, παρά μόνο αν μπορεί κάποιος φίλος να σας φιλοξενήσει σε αυτές τις υπέροχες καβάτζες στην άλλη μεριά των νησιών). Δείτε τις δραστηριότητες που προτείνει το ΜΑΜΑΚΙΤΑ στο Ναύπλιο και βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην Αργολίδα με παιδιά

Στην παράλια Αρκαδία, ως επιλογή προσφέρεται το παράλιο Άστρος και ένα κρυφό διαμαντάκι, η Σαμπατική, από όπου μπορείτε να κάνετε βόλτα στην Έλωνα και σε όλα τα χωριά της Τσακωνιάς και το Λεωνίδιο. Στη Σαμπατική, θα ήταν ωραίο να προλάβετε αυτά τα υπέροχα δωμάτια πάνω στη θάλασσα!

Η Λακωνία δεν είναι μια «εύκολη» επιλογή για διακοπές με παιδιά: η απόσταση από την Αθήνα είναι σαφώς μεγαλύτερη και ο δρόμος σαφώς πιο δύσκολος, όσο κι αν μίκρυνε η απόσταση με την παράδοση του έργου του οδικού δικτύου φέτος. Η Μονεμβασιά είναι παραμύθι αλλά δεν είναι για μικρά παιδιά και η Μάνη είναι δυσπρόσιτη, με πολλές στροφές και δύσκολες παραλίες. Ταίναρο, Οίτυλο και άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας, τα οποία όμως δεν έχουν επιλογές διαμονής πάνω σε αμμώδεις παραλίες. Εξαίρεση ο Κότρωνας. Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε να πάτε, επιλέξτε ως ορμητήριο το Γύθειο!

Κι αν αποφασίσετε να διανύσετε μεγάλη απόσταση, από τη Νεάπολη Λακωνίας μπορείτε να πάτε στα μαγευτικά Κύθηρα. Είναι μεγάλο νησί, αλλά για παιδιά, επιλέξτε κάποιο κατάλυμα στο Διακόφτι ή στο Καψάλι. Κάποιοι μπορεί να προτιμήσουν την Αγία Πελαγία, αλλά εμένα δεν είναι του στυλ μου. Αποφύγετε το Δεκαπενταύγουστο όσο μπορείτε! Διαβάστε Κύθηρα με παιδιά

Τα πράγματα σαφώς πιο εύκολα και πιο προσβάσιμα στη Μεσσηνιακή Μάνη: Στούπα, Καλογριά, Καρδαμύλη. Η πρόσβαση γίνεται μέσω Καλαμάτας, που πλέον δεν απέχει περισσότερο από δυόμιση ώρες από την Αθήνα. Αλλά και πιο κοντά στην Καλαμάτα, στο Ακρογιάλι Αβίας, στη Μαντινεία και την παραλία Βέργας θα βρείτε καταλύματα πάνω στη θάλασσα και ωραίες ταβέρνες πάνω στο κύμα. Ακόμα και η παραλία της Καλαμάτας θα σας καλύψει αν ταξιδεύετε με παιδιά. Εκδρομές πάρα πολλές: στον Ταΰγετο για φασολάδα καλοκαιριάτικα, στο Πολυλίμνιο, για μπάνιο στους καταρράκτες και τις βάθρες, στην Αρχαία Μεσσήνη αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα, στο Πήδημα για κόκορα με μακαρόνια στο Μύλο, για μπάνιο στις παραλίες της Μπούκας και της Ανάληψης… Δείτε τις οικογενειακές δραστηριότητες που το MAMAKITA προτείνει εδώ και βρείτε κι άλλες πληροφορίες στις Οικογενειακές διακοπές στη Μεσσηνιακή Μάνη

Στη Μεσσηνία θα βρείτε και διακοπές υψηλών προδιαγραφών, στην Costa Navarino αν το αντέχει η τσέπη σας! Αλλά και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε επιλογές για διακοπές με παιδιά: στη Φοινικούντα, τη Μεθώνη και την Κορώνη. Στην Κορώνη μην επιλέξετε να μείνετε μέσα στο χωριό, αλλά στην ακτή Περούλια (με το ασανσέρ που κατεβαίνει στην παραλία), στις Κολονίδες ή στην παραλία Μεμί ή Ζάγκα. Ακόμα μια επιλογή η Κυπαρισσία. Αν μείνετε εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το σύλλογο Αρχέλων – ειδικά αν είναι Αύγουστος που αναπαράγονται οι καρέττα-καρέττα! Δείτε τις προτεινόμενες δραστηριότητες από το ΜΑΜΑΚΙΤΑ εδώ και διαβάστε περισσότερα Στη Μεσσηνία με παιδιά

Και φτάνουμε έτσι στην πιο μακρινή επιλογή για τους Αθηναίους στην Πελοπόννησο, που είναι ο νομός Ηλείας. Πανέμορφες ατέλειωτες παραλίες του Ιονίου με πολλές επιλογές διαμονής πάνω στη θάλασσα κυρίως στην Κουρούτα και στην Κυλλήνη (εδώ υπάρχουν τα all inclusive). Προσοχή στην φαινομενικά αθώα θάλασσα του Ιονίου όμως! Εκδρομές προς την Αρχαία Ολυμπία, το δάσος της Φολόης, την αρχαία Ήλιδα και το φράγμα θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας και θα καλύψουν τις ανάγκες σας σε περιπέτεια… Δείτε τις προτεινόμενες από το ΜΑΜΑΚΙΤΑ οικογενειακές δραστηριότητες εδώ και διαβάστε περισσότερα στην Ηλεία με παιδιά

Η Πελοπόννησος είναι ανεξάντλητη: βουνά, λίμνες, ποτάμια, παραλίες, κάθε εξόρμηση και μια αποκάλυψη! Αν επιθυμείτε να σχεδιάσει η έμπειρη ομάδα των ταξιδιωτικών συμβούλων του ΜΑΜΑΚΙΤΑ τις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές, και να είναι όλα οργανωμένα, με τη θάλασσα στα πόδια σας και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, επιλέξτε το οικογενειακό πακέτο που σας ταιριάζει καλύτερα και χαρείτε την Ελλάδα… Ασφαλώς! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *