Στο Μέτσοβο με παιδιά

kids Greece epirus

Αν έχετε τρεις μέρες και ξεκινάτε από την Αθήνα, το ταξίδι στο Μέτσοβο με (τρία) παιδιά μπορεί να σας φαίνεται κατ’ αρχήν κάπως υπερβολικό. Όμως, πλέον με την Ιονία Οδό, το Μέτσοβο δεν είναι πια τόσο μακριά. Επίσης, πηγαίνοντας με τα παιδιά, θα ανακαλύψετε ότι είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια, καθώς έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε και να δείτε που ενδιαφέρουν και τα παιδιά.

Πρώτον, το Μέτσοβο είναι μια πόλη αρχοντική, καθαρή, πανέμορφη, γεμάτη πλακόστρωτα και ευρύχωρες πλατείες. Μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα, ακόμα και με καρότσι [Ε, μην πάτε και από τα καλντερίμια αν δεν θέλετε το μωρό να γίνει φραπές!] Επίσης, οι ταβέρνες είναι ευρύχωρες (δεν τα στριμώχνουν τα τραπέζια σε όποια ταβέρνα κι αν φάγαμε).  Πολλή άπλα, παιδικές χαρές, πάρκα…

Δεύτερον, μέσα στην πόλη, υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε, ακόμα κι αν βρέχει: το αρχοντικό Τοσίτσα είναι ένα υπέροχο λαογραφικό μουσείο. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν πολύ στην κουζίνα, με το ειδικό τηγάνι για ολοστρόγγυλους κεφτέδες και τον πάγκο για τις πίτες με την ενσωματωμένη αποθήκη για το αλεύρι, αλλά και με το δωμάτιο των αντρών, όπου μέτραγαν τα παλιά χρόνια τα φλουριά τους! Επίσης η πινακοθήκη Αβέρωφ έχει επισκέψιμο παιδικό εργαστήρι με τα έργα των παιδιών του Μετσόβου και λίγο πιο πάνω, η Παιδική Βιβλιοθήκη έχει πλήθος βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών, όπου μπορείτε να περάσετε ένα ευχάριστο βροχερό απόγευμα, παρέα με πολλά ντόπια παιδάκια! Πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη για μικρούς και μεγάλους είναι το Κατώγι Αβέρωφ και το Τυροκομείο, όπου φτιάχτηκε το πρώτο τυρί μετσοβόνε. Ευκαιρία να γευτούν τα παιδιά λοιπόν, όχι το κρασί βέβαια, αλλά το μετσοβόνε και τη μετσοβέλα!

Αν δεν βρέχει (ή χιονίζει), μπορείτε να κάνετε βόλτα στον Αβερώφειο Κήπο και να απολαύσετε τη θέα όλου του Μετσόβου, αλλά και σε κοντινή απόσταση (με αυτοκίνητο στα 10 λεπτά), μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγιάς και το νερόμυλο Γκίνα, κάτω στο μετσοβίτικο ποταμό. [Μπορείτε να πάτε από το μοναστήρι στο νερόμυλο με τα πόδια, ακόμη και με πολύ μικρά παιδιά, καθώς είναι πολύ κοντά]. Φροντίστε να ενημερωθείτε για τις ώρες που το μοναστήρι είναι ανοικτό. Μια λίγο μεγαλύτερη απόσταση με το αυτοκίνητο είναι προς τις πηγές του Αώου. Τοπίο αλπικό, ακόμα και την άνοιξη!

Μια εκδρομή στο Anilio Adventure Park, που δεν είναι ένα απλό χιονοδρομικό, αλλά ένα ολοκληρωμένο Πάρκο για οικογένειες που αγαπούν το βουνό και τις ορεινές δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου. Δείτε περισσότερα https://www.anilioadventurepark.gr

Τολμήστε το λοιπόν και θα με θυμηθείτε (ή θα με βρίζετε!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *