Θέλω να πάρω τα βουνά… να μην είναι και μακριά!

parnitha mountain kids athens

Είναι Σαββατοκύριακο κι έχετε όρεξη να εκδράμετε σε βουνό αλλά δεν ξέρετε πού. Να μία λίστα με τοποθεσίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα (ο Υμηττός είναι μια ανάσα από το κέντρο) και είναι ιδανικές για οικογένειες. Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα, οι επιλογές πληθαίνουν καθώς τα σηματοδοτημένα μονοπάτια στον Υμηττό και την Πάρνηθα είναι πολλά!

  • Μονή Καισαριανής-Καλοπούλα: Στον αγαπημένο Υμηττό. Ανεβαίνοντας από Καισαριανή θα βρείτε τη Μονή, που σήμερα είναι Μουσείο (και μάλλον και σε αυτήν έχετε να πάτε από το σχολείο). Γύρω από τη Μονή μπορείτε να κάνετε έναν πανέμορφο περίπατο, έχει σημεία για πικ νικ και σχεδόν κάθε δεύτερο Σάββατο, η Φιλοδασική Υμηττού διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες. Είσαι μια ανάσα από το κέντρο, αλλά νομίζεις ότι είσαι πολύ μακριά. Πιο ψηλά, βρίσκεται η τοποθεσία Καλοπούλα, όπου μπορείτε να φάτε ποικιλίες και φασολάδα. Έχει ξύλινα τραπεζάκια στο δάσος. Εκεί δεν ενδείκνυται για καρότσι.
  • Καρέας-Μονή Προδρόμου – μονοπάτι Υμηττού προς Ηλιούπολη-Αργυρούπολη: Υπάρχει ένα μονοπάτι φαρδύ που ξεκινάει δίπλα από τη Μονή Προδρόμου του Καρέα και φτάνει μέχρι την Αργυρούπολη. Έχει ωραία σημεία για στάση ή πικ νικ με σκιά, τα οποία όμως σταματούν όταν φτάσεις στα καμμένα. Η θέα υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορείτε να φάτε σε μία από τις ταβέρνες κάτω από τον Άγιο Γεώργιο του Καρέα.
  • Κορυφή Υμηττού-Μονή Αστερίου: δεν εξαντλείται ο Υμηττός! Έχει πολλά μονοπάτια, μερικά από αυτά πολύ εύκολα, στα οποία μπορούν τα παιδιά να ακολουθήσουν. Ωραία βόλτα είναι η επίσκεψη στη Μονή Αστερίου που λειτουργεί σπάνια.
  • Μονή Κλειστών- Αρχαία Φυλή: Στην άγνωστη μεριά της Πάρνηθας βρίσκεται η Μονή Κλειστών και λίγο παραπέρα το κάστρο της Αρχαίας Φυλής. Μπορείτε να φάτε στις γνωστές ταβέρνες της Χασιάς, τι άλλο; Φυσικά, κρέατα!
  • Πάρνηθα: Εδώ κι αν υπάρχουν επιλογές! Πικ νικ στα παλιά Ανάκτορα στο Τατόι ή στον Άγιο Πέτρο στη θέση Μόλλα, βόλτα στη λίμνη Μπελέτσι με τους κύκνους, τις πάπιες και τα ελαφάκια ή εκδρομή για περίπατο στο δάσος στα καταφύγια Μπάφι ή Φλαμπούρι, όπου προσφέρεται και φαγητό. Η Trekking Hellas κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα από τις 31/3/2018 ξεκινάει ένα βιωματικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 3 – 7 ετών. Επισκεφτείτε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες:
    http://www.trekking.gr/el/παιδιά-και-οικογένειες/παιδιά-και-οικογένειες/εξερευνηση-στο-δάσος-για-όλη-την-οικογένεια.
  • Μονή Πεντέλης-Καταρράκτες Πεντέλης-Τέλης: Πάμε στο άλλο βουνό της Αττικής, που δυστυχώς έχει καεί τελείως! Στην πίσω μεριά υπάρχουν καταρράκτες που μπορείς να κάνεις και μπάνιο το καλοκαίρι! Η κατεβασιά είναι δύσκολη για μικρά παιδιά. Μια άλλη επιλογή είναι η επίσκεψη στη Μονή Πεντέλης και για φαγητό προτιμήστε αυτό που προτιμούν όλες οι οικογένειες, τον Τέλη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *