Πάμε θάλασσα!

greek beaches Athens babies kids

Παραλίες για οικογένειες με μικρά παιδιά στην Αττική

Πολλές φορές μας έχει τύχει να αναρωτιόμαστε πού να πάμε για μπάνιο με τα παιδιά στην Αθήνα. Από άποψη καθαριότητας, καλό είναι πάντοτε να συμβουλευόμαστε τις ιστοσελίδες που παρουσιάζουν τις ανάλογες μετρήσεις, όπως η cleanbeaches.gr. Από άποψη βολής με τα παιδιά, πάντως, κάνετε ή δεν κάνετε μπάνιο, εμείς έχουμε δοκιμάσει τις παρακάτω.

 • Στο Καβούρι, υπάρχει μια μικρή κρυμμένη παραλία που έχει Mon café. Το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι την παραλία (μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε στο πάρκινγκ) και η καντίνα έχει και κάποια σνακ. Στα αριστερά, βλέπεις τον Αστέρα.
 • Η Βουλιαγμένη, ανάλογα την εποχή, είναι καλή παραλία για παιδιά, πλήρως οργανωμένη, αλλά όταν έχει κόσμο, βρωμίζει εύκολα.
 • Η παραλία της Βάρκιζας είναι ιδανική για παιδιά, πλήρως οργανωμένη, και συνήθως είναι καθαρή, καθώς είναι αρκετά ανοιχτή.
 • Μετά τη Βάρκιζα είναι η Mojito bay με το μπαρ-καφέ. Τα νερά είναι πολύ ρηχά και σπάνια έχει κύμα. Βρωμίζει εύκολα.
 • Φτάνοντας στην Αγία Μαρίνα, σας προτείνω τις δύο παραλίες του οικισμού Αλθαία: το Νησάκι και τα Σκαλάκια. Έχουν διαφορετικές εισόδους. Με το που περάσετε την Αγία Μαρίνα, την εκκλησία, στα δεξιά σας, υπάρχει ταμπέλα που δείχνει προς τον «Προϊστορικό Οικισμό Νησάκι». Κατεβαίνετε και παρκάρετε. Δεν είναι οργανωμένη αλλά τα νερά της είναι συνήθως πεντακάθαρα. Μερικές φορές έχουμε δει κάποιον με αμάξι να έχει ανοίξει το πορτ-μπαγκάζ και να πουλάει νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς. Η παραλία «Σκαλάκια» είναι από τον κεντρικό δρόμο λίγο πιο κάτω. Παρκάρεις και κατεβαίνεις Σκαλάκια. Δεν έχει τίποτα για να προμηθευτείς τα βασικά.
 • Συνεχίζοντας προς το Λαγονήσι, στη Γαλάζια Ακτή υπάρχουν διάφορα καφέ, αλλά δεν είναι όλη η παραλία «εύκολη», καθώς έχει βράχο και πέτρα (όπως όλη η περιοχή του Λαγονησίου). Όμως λίγο πιο κάτω, υπάρχει η παραλία του Bali που είναι πιο αμμουδερή και έχει και το καφέ με τις ποικιλίες και τα κρύα πιάτα που βολεύει. Μετά το Lagonissi Resort, το πολυτελές ξενοδοχείο, η παραλία που ακολουθεί έχει κι αυτή καφέ και είναι καλή για τα παιδιά.
 • Φτάνοντας πλέον προς την Ανάβυσσο, το σκηνικό αρχίζει και αλλάζει! Τα νερά είναι πολύ πιο καθαρά και το περιβάλλον θυμίζει νησί. Πρώτη επιλογή το Μαύρο Λιθάρι με το ξενοδοχείο, την ταβέρνα του και το beach bar. Εδώ μπορείτε να μείνετε και για Σαββατοκύριακο. Έχουν μεγάλα δωμάτια και είναι πάνω στη θάλασσα.
 • Μετά ακολουθούν άλλα δύο ξενοδοχεία στα οποία επίσης μπορείτε να διανυκτερεύσετε. Το Eden και το Alexander. Έχετε άμεση πρόσβαση στην παραλία (μέσω υπόγειας διάβασης) που είναι πολύ ωραία, με άμμο και χαλικάκι, και οργανωμένη, με θαλάσσια σπορ και beach bar χωρίς να είναι κουραστική η μουσική ή η πολυκοσμία.
 • Πιο κάτω υπάρχει η παραλία του Καλυψώ, η οποία επίσης έχει καφέ. Η παραλία που ακολουθεί είναι απέναντι από το νησί Αρσίδα, αλλά έχει σκαλάκια και μεγάλους βράχους. Η επόμενη που σας προτείνω είναι ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου. Παρκάρετε εύκολα, είναι πεντακάθαρη, γραφική και έχει δύο beach bar που δεν έχουν πολύ δυνατή μουσική.
 • Φτάνουμε έτσι στην «μπεμπίσια» παραλία της Αναβύσσου, η οποία είναι πλήρως οργανωμένη και καθαρή, αλλά συνήθως κάποια beach bar έχουν μουσική για νεανικό ή νεανίζον κοινό -αλλιώς νταπαντουπα.
 • Επόμενη παραλία το Θυμάρι. Μη οργανωμένη, αλλά πεντακάθαρη, με εύκολη πρόσβαση από το αυτοκίνητο. Δεν έχει κάπου να φάτε, ούτε να πιείτε, οπότε να είστε προετοιμασμένοι.
 • Πεντακάθαρη παραλία και ιδανική για οικογένειες είναι ο μακρινός Χάρακας. Έχει δύο καντίνες, με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες και κάποια κρύα σνακ. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, η άμμος χρυσίζει και είναι ρηχά. Η θέα στον Πάτροκλο είναι φανταστική. Ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία του ναυαγίου Όρια, που έγινε στην περιοχή αυτή και θεωρείται ο «Τιτανικός του Σουνίου» στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 • Η παραλία του ΚΑΠΕ δεν είναι εύκολη αν έχεις μικρά παιδιά γιατί γεμίζει γρήγορα και έχει κατάβαση από το χώρο στάθμευσης. Ωραία είναι και στα Λεγραινά, αλλά ούτε εκεί θα βρείτε κάτι για φαγητό. Η επόμενη παραλία είναι πριν το Ναό του Ποσειδώνα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Αιγαίον και δύο ωραίες ψαροταβέρνες.
 • Στο Σούνιο, υπάρχουν άλλες τρεις ωραίες παραλίες, η Ακτή Ασημάκη, το Πασαλιμάνι και η Πούντα Ζέζα. Θα μπορούσατε και να διανυκτερεύσετε σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Εμείς είχαμε μείνει στο Saron και μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι. Μπορείτε να συνδυάσετε επίσης μπάνιο, επίσκεψη σε φάρμα με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά και επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα το ηλιοβασίλεμα. Δείτε περισσότερα εδώ.
 • Από την άλλη μεριά, στην Ανατολική Αττική, είναι ωραία στις παραλίες του Δασκαλειού, μία εκ των οποίων είναι οργανωμένη.
 • Η Κακιά Θάλασσα είναι επίσης πεντακάθαρη, οργανωμένη, αλλά καθόλου βολική όταν φυσάει βοριάς.
 • Η επόμενή μας επιλογή είναι η παραλία του Σχοινιά και κυρίως προς το τέλος της, εκεί που είναι η ταβέρνα ο Γλάρος. Είναι πιο ήσυχα από τη Γαλάζια Ακτή του Σχοινιά, το Μαραθώνα, τη Ραφήνα και το Πόρτο Ράφτη.
 • Στον Κορινθιακό κόλπο, λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας είναι η Ψάθα. Όμορφη, μεγάλη, καθαρή, με ταβέρνες και ησυχία. Και το Πόρτο Γερμενό και το Αλεποχώρι και ο Σχίνος είναι ωραίες παραλίες, αλλά νομίζω ότι η Ψάθα είναι πιο βολική.
 • Επόμενες επιλογές ο Κάλαμος, οι Άγιοι Απόστολοι και ο Ωρωπός. Αλλά εκεί ξεμακραίνουμε πια! Κι αν είναι να κάνουμε τέτοια εξόρμηση, μπαίνουν στο παιχνίδι κι άλλες επιλογές, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού και η Πελοπόννησος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *