Το μικρό μας χωριό στους Χράνους

peloponnese kids Greece paris village

Μια οικογενειακή απόδραση στη Μεσσηνία του Σεπτέμβρη

Οι «διακοπές στο χωριό» είναι γεμάτες ξέγνοιαστες παιδικές αναμνήσεις. Είναι παιχνίδι στη θάλασσα από το πρωί ως το βράδυ· μάζωξη με όλα τα παιδιά στη γειτονιά· ελευθερία· επαφή με τη φύση. Γονείς να γελούν με τους φίλους τους και παιδιά να ρίχνονται ανενόχλητα σε εξερευνήσεις μαγικές, σε σκανταλιές που δεν θα καταλήξουν ποτέ σε σοβαρή κατσάδα. Είναι οι «άγκυρες» ευτυχίας» που μας βοηθούν να ξεπερνάμε τα προβλήματα που έρχονται στο διάβα μας μεγαλώνοντας.

«Πώς μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω;», σκέφτομαι συχνά. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, αλλά εμείς αλλάζουμε «ρόλους». Κι από τη θέση του γονιού μπορούμε να δούμε τώρα τα παιδιά μας να δημιουργούν τις δικές τους αναμνήσεις. Και λίγο πριν «κλείσει» το άλμπουμ με τις φωτογραφίες του φετινού καλοκαιριού, φτάσαμε στο παραλιακό χωριό των Χράνων.

Το χωριό του Πάρη

Η Αγγελική μας υποδέχτηκε με ένα καλάθι χειροποίητα γλυκά, φρούτα και σαντουιτσάκια για «καλημέρα» και με ένα πλατύ χαμόγελο. Ήρθε κι αυτή πρώτη φορά ως παιδί στους Χράνους, έζησε τα δικά της παιδικά καλοκαίρια κι έφτιαξαν με την οικογένειά της, εκτός από πολλές αναμνήσεις, το Paris Village σε ένα μεγάλο κήπο με ελιές που μας πήγε πίσω στις δικές μας «διακοπές στο χωριό».

Ο παππούς -πια- Πάρης με μεράκι και αγάπη φροντίζει τον κήπο, μαζεύει τα λεμόνια, φτιάχνει γλυκά, υπόσχεται barbeque στα παιδιά και –φαίνεται να- είναι η έμπνευση και η αναφορά του ξενοδοχείου στον … Τρωικό Πόλεμο! Όλα τα σπιτάκια με ονόματα που παραπέμπουν στους «ήρωες» της Ιλιάδας είναι χτισμένα σαν σε μια γειτονιά με πλατείες, σοκάκια και σκιές. Εδώ, η Αγγελική με τον σύζυγό της πια και με την εμπειρία των δικών τους παιδιών διατηρούν την αυθεντικότητα του ελληνικού καλοκαιριού στην πιο «φιλική στις οικογένειες» πλευρά του.

Ο μεγάλος κέδρος έριχνε τη σκιά του γύρω από την πισίνα, οι μεγάλες μου κόρες εξερευνούσαν την «παιδική βιβλιοθήκη», ενώ η μικρότερη πλατσούριζε με τα παιχνίδια στην παιδική πισίνα. «Πάμε λίγο στην παραλία;», ρώτησα διστακτικά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μία ακόμα διαπραγμάτευση. Η θέα της φουσκωτής βαρκούλας τις έπεισε και έτσι βρεθήκαμε στην αμμουδερή παραλία των Χράνων.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, επισκεφτείτε τη σελίδα Travelsbytravelers.com.

Δείτε όλες τις δραστηριότητες που το ΜΑΜΑΚΙΤΑ προτείνει για οικογένειες στη Μεσσηνία εδώ και διαβάστε επίσης Στη Μεσσηνία με παιδιά.

Αλλιώς, αν επιθυμείτε να σχεδιάσει η έμπειρη ομάδα των ταξιδιωτικών μας συμβούλων τις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές, να είναι όλα οργανωμένα, με τη θάλασσα στα πόδια σας και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, επιλέξτε το οικογενειακό πακέτο που σας ταιριάζει καλύτερα και χαρείτε την Ελλάδα… Ασφαλώς! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *