Βόλτες στην Αθήνα με παιδιά (Μέρος Γ’)

Kessariani monastery Athens kids tour
 • Ξύλινα Καισαριανής – Αϊ-Γιάννης Πρόδρομος – Άλσος Σκοπευτηρίου: Η είσοδος βρίσκεται αριστερά στην Εθνικής Αντιστάσεως, πριν βγεις στον Περιφερειακό Υμηττού. Την τοποθεσία την αποκαλούν «Ξύλινα» γιατί παλιά είχε ξύλινες παιδικές χαρές και κιόσκια. Σήμερα έχει σύγχρονη παιδική χαρά με ωραίο καφέ. Μπορείτε πριν, να κάνετε μια βόλτα στο δασάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που είναι λίγο πιο πάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στο Άλσος του Σκοπευτηρίου, που υπάρχουν παιδικές χαρές και μια καντίνα. Για φαγητό, σας προτείνω την πλατεία της Καισαριανής. Ωραία θαλασσινά και φρέσκο ψάρι.
 • Άγιος Γεώργιος Κουταλάς: Στους πρόποδες του Υμηττού, πάνω από το Βύρωνα. Ωραία τοποθεσία στο πράσινο με γηπεδάκια. Ενδείκνυται για πικ νικ και Κούλουμα!
 • Μονή Καισαριανής-Καλοπούλα: Στον αγαπημένο Υμηττό. Ανεβαίνοντας από Καισαριανή θα βρείτε τη Μονή, που σήμερα είναι Μουσείο (και μάλλον και σε αυτήν έχετε να πάτε από το σχολείο). Γύρω από τη Μονή μπορείτε να κάνετε έναν πανέμορφο περίπατο, έχει σημεία για πικ νικ και σχεδόν κάθε δεύτερο Σάββατο, η Φιλοδασική Υμηττού διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες. Είσαι μια ανάσα από το κέντρο, αλλά νομίζεις ότι είσαι πολύ μακριά. Πιο ψηλά, βρίσκεται η τοποθεσία Καλοπούλα, όπου μπορείτε να φάτε ποικιλίες και φασολάδα. Έχει ξύλινα τραπεζάκια στο δάσος. Εκεί δεν ενδείκνυται για καρότσι.
 • Καρέας-Μονή Προδρόμου – μονοπάτι Υμηττού προς Ηλιούπολη-Αργυρούπολη: Υπάρχει ένα μονοπάτι φαρδύ που ξεκινάει δίπλα από τη Μονή Προδρόμου του Καρέα και φτάνει μέχρι την Αργυρούπολη. Έχει ωραία σημεία για στάση ή πικ νικ με σκιά, τα οποία όμως σταματούν όταν φτάσεις στα καμμένα. Η θέα υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορείτε να φάτε σε μία από τις ταβέρνες κάτω από τον Άγιο Γεώργιο του Καρέα.
 • Κορυφή Υμηττού-Μονή Αστερίου: δεν εξαντλείται ο Υμηττός! Έχει πολλά μονοπάτια, μερικά από αυτά πολύ εύκολα, στα οποία μπορούν τα παιδιά να ακολουθήσουν. Ωραία βόλτα είναι η επίσκεψη στη Μονή Αστερίου που λειτουργεί σπάνια.
 • Άλσος Χολαργού: ωραία παιδική χαρά, έχει κι ένα κλουβί με πουλιά, αλλά δεν έχει να κάτσεις κάπου.
 • Άλσος Παπάγου: ωραία παιδική χαρά και καφέ δίπλα σε λιμνούλα.
 • Φιλοθέη-Παιδική χαρά Πικιώνη: Δυστυχώς η γνωστή παιδική χαρά είναι εγκαταλελειμμένη. Στην απογοήτευσή μας καταλήξαμε στο Άλσος Βεϊκου!
 • Φλοίσβος (Πάρκο και μαρίνα): Το Πάρκο του Φλοίσβου έχει από όλα. Χώρο για πικ νικ, βόλτα δίπλα στη θάλασσα, ωραίες παιδικές χαρές προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία, καφέ με ελαφρύ φαγητό, Καραγκιόζη τα βράδια του καλοκαιριού, αυτοκινητάκια με μπαταρία και οικογενειακά ποδήλατα. Η μαρίνα του Φλοίσβου έχει επίσης τα πάντα (παιδότοπο, φαγητό, γλυκό, καφέ, μαγαζιά….)
 • Μαρίνα Ζέας: δεν είναι τόσο οργανωμένη όσο η Μαρίνα του Φλοίσβου, αλλά έχει παιδότοπο και ωραία καφέ.
 • Γλυφάδα: στην παραλία της Γλυφάδας υπάρχουν καφέ πάνω στην άμμο. Δεν είναι για μπάνιο, αλλά όταν έχει ανοίξει ο καιρός και έχετε μικρά παιδιά, παίζουν άνετα με τα κουβαδάκια! Επίσης, μια πολύ ωραία ιδέα είναι η επίσκεψη στην οργάνωση Αρχέλων προστασίας της θαλάσσιας χελώνας!
 • Βούλα-«Νότος»: Είναι καφέ-εστιατόριο με παιδική χαρά δίπλα στη θάλασσα. Πολλή άπλα…
 • Λούτσα: Βόλτα στα νησάκια και φαγητό σε μια από τις ταβέρνες. Η πιο γνωστή είναι ο Ξυπόλητος, αλλά τα Σαββατοκύριακα αν είναι να πάτε με παιδιά πηγαίνετε νωρίς.
 • Κερατσίνι-«Το ουζερί του Γιώργου»: Στο Κερατσίνι, κρυμμένο κάτω από του φουγάρο της ΔΕΗ βρίσκεται το λιμανάκι με το ουζερί του Γιώργου. Έχει φοβερό φαγητό, τραπεζάκια πάνω στο λιμανάκι, που κολυμπάνε πάπιες και στην άκρη του υπάρχει και παιδική χαρά. Για φαγητό με παρέα τέλειο, αρκεί να μην είναι τα παιδιά σε ηλικία που δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο πτώσης στο νερό!

Διαβάστε σχετικά Η λίστα του Αθηναίου γονιού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *