Βόλτες στην Αθήνα με παιδιά (Μέρος Δ’)

παιδιά δραστηριότητες athens kids
 • Βοτανικός Κήπος Διομήδους-Μονή Δαφνίου: Υπέροχη βόλτα που λίγοι ξέρουν, κι ακόμη πιο λίγοι κάνουν! Στην έξοδο της Αθήνας προς Πελοπόννησο, πριν τη Μονή Δαφνίου -πρόσφατα ανακαινισμένη- στο τέλος της Ιεράς Οδού. Ανήκει στη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι άριστα συντηρημένος βοτανικός κήπος. Γίνονται και ξεναγήσεις από φοιτητές, έχει λιμνούλες με νούφαρα και βατραχάκια, χελώνες, φυτώριο και διακριτά τμήματα φυτών (Ανθώνας-Καλλωπιστικά Φυτά-Φαρμακευτικά Φυτά- Ιστορικά Φυτά- Δενδρώνας). Είναι τέλειο για πικ νικ και έχει και παιδική χαρά με καφέ-εστιατόριο στην είσοδό του.
 • Δάσος Συγγρού: στο Μαρούσι, η είσοδος βρίσκεται επί της Κηφισίας. Μπορεί και να χαθείς μιας και μοιάζει με αληθινό δάσος. Δεν έχει κάπου να καθίσεις, αλλά ενδείκνυται για πικ νικ.
 • Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: ο πανέμορφος ζωολογικός κήπος της Αθήνας. Πιστεύω υπάρχει ως σκέψη σε κάθε οικογένεια με παιδί. Κανονίστε να παρακολουθήσετε την επίδειξη των δελφινιών.
 • Πάρκο Τρίτση: Ένα ακόμα γνωστό πάρκο της Αττικής για βόλτες και πικ νικ. Έχει δύο καφέ-εστιατόρια και από την άλλη μεριά έχει το Κέντρο της Γης με προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και το θεσμό της ομαδικής κουζίνας, τον Πύργο Βασιλίσσης, όπου διοργανώνονται ξεναγήσεις στον Πύργο με οινογνωσία και γευστικές δοκιμές, καθώς και το καφέ Υπογλυκαιμίες και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Εδρα, η οποία κάθε Κυριακή διοργανώνει περιβαλλοντικές δράσεις για παιδιά (φροντίδα περιβολιού, φύτεμα κ.ο.κ.)
 • Πολιτιστικό Πάρκο: στην Κερατέα υπάρχει αυτός ο υπέροχος χώρος που διοργανώνει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (Τρύγος, Λιομάζωμα, θερισμός κ.ο.κ.), έχει ένα μικρό τρενάκι που σε πάει βόλτα στα περιβόλια και τον ελαιώνα και διαθέτει υποδομές για πικ νικ. Υπάρχει και η επιλογή να παραγγείλετε ντελίβερυ (!) και πάντα η πιθανότητα να πέσετε σε παιδικό πάρτυ και να σας κεράσουν!
 • Λίμνη Μαραθώνα-Τύμβος-Σχοινιάς: Κι εκεί έχετε να πάτε από το σχολείο. Κι όμως είναι τόσο ωραία… Πιείτε καφέ στη λίμνη, επισκεφτείτε τον Τύμβο και καταλήξτε για φαγητό στην παραλία του Σχοινιά ή του Μαραθώνα ή και στην Αργεντίνα!!!
 • Σούνιο-Χάος: Αυτή η βόλτα μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου αρκεί να μη βρέχει! Έχετε πολλές επιλογές: επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα και φαγητό στις ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα από το ξενοδοχείο Αιγαίον κάτω στην παραλία, ή επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, στη δολίνη Χάος, στα ορυχεία της Καμάριζας και το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου και φαγητό στο Λαύριο. Δίπλα από το Χάος έχει και τραπεζάκια για πικ νικ. Είναι ωραία επιλογή και για Κούλουμα!
 • Μονή Κλειστών- Αρχαία Φυλή: Στην άγνωστη μεριά της Πάρνηθας βρίσκεται η Μονή Κλειστών και λίγο παραπέρα το κάστρο της Αρχαίας Φυλής. Μπορείτε να φάτε στις γνωστές ταβέρνες της Χασιάς, τι άλλο; Φυσικά, κρέατα!
 • Πάρνηθα: Εδώ κι αν υπάρχουν επιλογές! Πικ νικ στα παλιά Ανάκτορα στο Τατόι ή στον Άγιο Πέτρο στη θέση Μόλλα, βόλτα στη λίμνη Μπελέτσι με τους κύκνους, τις πάπιες και τα ελαφάκια ή εκδρομή για περίπατο στο δάσος στα καταφύγια Μπάφι ή Φλαμπούρι, όπου προσφέρεται και φαγητό. Η Trekking Hellas κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα από τις 31/3/2018 ξεκινάει ένα βιωματικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 3 – 7 ετών. Επισκεφτείτε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες:
  www.trekking.gr/el/παιδιά-και-οικογένειες/παιδιά-και-οικογένειες/εξερευνηση-στο-δάσος-για-όλη-την-οικογένεια.
 • Μονή Πεντέλης-Καταρράκτες Πεντέλης-Τέλης: Πάμε στο άλλο βουνό της Αττικής, που δυστυχώς έχει καεί τελείως! Στην πίσω μεριά υπάρχουν καταρράκτες που μπορείς να κάνεις και μπάνιο το καλοκαίρι! Η κατεβασιά είναι δύσκολη για μικρά παιδιά. Μια άλλη επιλογή είναι η επίσκεψη στη Μονή Πεντέλης και για φαγητό προτιμήστε αυτό που προτιμούν όλες οι οικογένειες, τον Τέλη!
 • Αμφιαράειο-Κάλαμος: Πάλι σας θυμίζω σχολική εκδρομή! Μια βόλτα στο Αμφιαράειο μπορεί να κατλήξει στον Κάλαμο ή τους Αγίους Αποστόλους!
 • Φάρος Χαλκίδας: Λίγο πιο πέρα από τη Χαλκίδα και λίγο πριν την Αρτάκη είναι η τοποθεσία Φάρος που έχει δύο ταβέρνες που φημίζονται για τα όστρακα και τα θαλασσινά. Έχουν τραπεζάκια πάνω στη θάλασσα και μπορείτε να φάτε άνετα με τα παιδιά σας (υπάρχουν και πολύ πιο απλά πιάτα…)
 • Λίμνη Βουλιαγμένης-Ηραίο: Την άνοιξη ο τόπος γεμίζει ανθισμένα αμάραντα. Μπορείτε να κολυμπήσετε (πρόκειται για λιμνοθάλασσα), να επισκεφτείτε το Ηραίο και να φάτε στις ταβέρνες πάνω στη λίμνη. Μια βόλτα για καφέ στο Λουτράκι ή στο Μοναστήρι του οσίου Παταπίου είναι μια ωραία ιδέα για την επιστροφή!
 • Σοφικό Κορινθίας: Στο Σοφικό Κορινθίας υπάρχει μια κατασκήνωση, το The Ranch, όπου μπορείτε να κάνετε ημερήσια εκδρομή. Έχει γήπεδα, ιππασία και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παλιά επαγγέλματα.

Διαβάστε σχετικά Η λίστα του Αθηναίου γονιού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *