Ζήσε τη γειτονιά μαζί με τα παιδιά… στο Περιστέρι

kids Greece athens activities cafes

Τα «πιο φιλικά στην οικογένεια» μέρη για τους Περιστεριώτες και όχι μόνο

Είσαι νέος γονιός και ψάχνεσαι στη γειτονιά σου; Μετακομίσατε οικογενειακώς σε μια άλλη γειτονιά; Βρέθηκες τυχαία με τα παιδιά σε μια άγνωστη γειτονιά και δεν ξέρεις πού μπορούν να παίξουν ή πού να πάτε για φαγητό και να είστε άνετα;

Η MAMAKITA μας πάει μια βόλτα στις φιλικές προς τα παιδιά τοποθεσίες στο Περιστέρι και τις κοντινές συνοικίες: πάρκα, εστιατόρια, καφέ, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, μαγαζάκια με ωραία παιχνίδια ή είδη δώρων και ό,τι άλλο που χρειάζεται ή πρέπει να ανακαλύψει κάποιος που είναι γονιός. Όποιος έχει τέτοια μυστικά και για άλλες γειτονιές, ας τα μοιραστεί μαζί μας για να κάνουμε τις βόλτες μας στην πόλη ακόμα ομορφότερες…

Στο Περιστέρι και τα δυτικά προάστια

Είχα καιρό να πάω στο Περιστέρι και με «τράβηξε» μια φίλη προς τα δυτικά προάστια να μου δείξει όλα τα ωραία και τα φιλικά στην οικογένεια μέρη που έχει η γειτονιά της. Πλέον με τρεις στάσεις μετρό, ωραίους πεζοδρόμους κι ένα εξαιρετικό άλσος με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, οι οικογένειες που ζουν στο Περιστέρι και τα πέριξ πρέπει να είναι ευτυχείς. Το Περιστέρι όμως έχει κι άλλες γωνιές να σου αποκαλύψει αν έχεις παιδιά.

Στο κέντρο του Περιστερίου

Είχαμε κανονίσει ένα εικαστικό εργαστήρι στο «Μουσικοτεχνείο» πάνω ακριβώς στη Θηβών. «Η οικογένεια είναι σαν τη μουσική. Κάποιες νότες είναι ψηλές, κάποιες χαμηλές, αλλά πάντα υπάρχει η μελωδία της ευτυχίας», διάβασα στον τοίχο. Αυτός ο χώρος είναι για εμάς! Στο Μουσικοτεχνείο, όπως μου είπε ο Βασίλης που είναι μουσικός, διδάσκονται οι Τέχνες: μουσική, θέατρο και εικαστικά. «Το ιδρύσαμε με τη σύζυγό μου, καθώς ψάχναμε κάτι για την κόρη μας. Δεν βρήκαμε αυτό που ψάχναμε και το δημιουργήσαμε με όλη μας την αγάπη», ομολογεί με απλότητα. «Σιγά-σιγά, συγκεντρώσαμε μια ομάδα έμπειρων δασκάλων, εξαιρετικών στις τέχνες που υπηρετούν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι γίναμε οικογένεια με τους υπόλοιπους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους. Κάναμε νέους φίλους και δημιουργήσαμε μια κοινότητα με παρόμοια -αν όχι ίδια- ενδιαφέροντα». Στο Μουσικοτεχνείο διδάσκεται μουσική προπαιδεία, μουσικά όργανα, πραγματοποιούνται εικαστικά εργαστήρια και θεατρικό παιχνίδι. Δείτε περισσότερα στη σελίδα στο Facebook  https://www.facebook.com/Mousikotexneio/.

To κολλάζ με έμπνευση από τον Matisse που έφτιαξαν τα παιδιά στο Μουσικοτεχνείο βράχηκε με το που βγήκαμε έξω. Τις καλές μέρες όλοι ξεχύνονται στο Άλσος Περιστερίου που κρύβει ένα σωρό χαρές για τα παιδιά. Δείτε την ιστοσελίδα https://toalsostispolis.gr/. Εκείνη όμως δεν ήταν μια μέρα για παιχνίδι στη φύση. «Τρίλιζα, είναι η λύση», μου αποκάλυψε η Περιστεριώτισσα φίλη. Καφέ με παιχνίδια για παιδιά, άκαπνο και με δημιουργική απασχόληση. Αυτό που με ενθουσίασε ότι το τρίτο παιδί στους τρίτεκνους δεν πληρώνει. Πραγματικά φιλικό στην οικογένεια. Δείτε περισσότερα στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/trilizacafe/. Εντυπωσιακά για μεγάλους και παιδιά το παραμυθένιο γλυκοπωλείο Trick or Treat https://www.facebook.com/Trick_Or_Treat-178224196343461/ και -ίσως- το καλύτερο και χειροποίητο παγωτό της πόλης με έμβλημα το μικρό πειρατή στην Κώστα Βάρναλη “fatto a mano” http://www.fattoamano.com.gr/.

Στο Πάρκο Τρίτση

Πού πάνε οι Περιστεριώτες τα Σαββατοκύριακα; Όταν ο καιρός είναι καλός, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Τρίτση, στο Ίλιον. Ο ελεύθερος χώρος είναι τα τελευταία χρόνια λίγο παρατημένος. Έτσι το να βρεις σημείο για πικ νικ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Τέλειο -και μερικές φορές πλουσιοπάροχο- πικ νικ όμως, μπορεί κανείς να κάνει στο Κέντρο της Γης, όπου η Οργάνωση Γη κάθε Κυριακή διοργανώνει συλλογική κουζίνα σε έναν υπέροχο χώρο που στηρίζει τις μορφές βιώσιμης ανάπτυξης και έχει και πόνυ! Εσείς συνδράμετε με τον οβολό σας ό,τι έχετε ευχαρίστηση. Ο χώρος διατίθεται και για παιδικά πάρτι. Δείτε http://www.centeroftheearth.gr/.

Απέναντι από το Κέντρο της Γης, υπάρχει ο Πύργος Βασιλίσσης, όπου ο σύλλογος «Τατόι» διοργανώνει επισκέψεις στον Πύργο και στο οινοποιείο, που περιλαμβάνουν και οινογνωσία. Στο Πάρκο στεγάζεται επίσης και η ΚΣΕΟ Έδρα, η οποία στο κτίριο Natura διοργανώνει τις Κυριακές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στο βάθος Κήπος» όπου τα παιδάκια φυτεύουν σπόρους!

Αρκετά πιο πέρα, στο Καματερό το Takis Foundation είναι ένα αξιόλογος χώρος για όλη την οικογένεια. Δείτε τη σελίδα του Ιδρύματος http://www.takis-kete.com/ και τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/takisfoundation/.

Στο Αιγάλεω

Το γειτονικό Αιγάλεω κρύβει ωραία μαγαζάκια. Μια όμορφη βόλτα, όταν ο καιρός το επιτρέπει, είναι στο Δημοτικό Άλσος ή Μπαρουτάδικο. Μέσα στο χώρο βρίσκονται τα ΤΕΙ Αθήνας και άλλα σχολεία, αλλά και μια όμορφη παιδική χαρά, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήρια, χώροι αθλοπαιδιών και το θερινό θέατρο Αλέξης Μινωτής.

Για το χειμώνα και για όταν ο καιρός δεν είναι καλός, ιδανικός χώρος για να πιούν οι γονείς τον καφέ τους και τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά σε έναν άκαπνο χώρο είναι το Κιμωλία Family café. Δείτε το πρόγραμμα για τα δημιουργικά εργαστήρια messy & sensory play, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και το μάθημα του «μικρού μάγου» στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/kimoliafamilycafe/.

Ένας χώρος για μεγαλύτερα παιδιά (8+) είναι το «Όλοι Παίζουν»: Αυτοκινητόδρομοι μεγάλων διαστάσεων, Subbuteo, Ping Pong, ξύλινο ποδοσφαιράκι, βελάκια, μεγάλη ποικιλία επιτραπέζιων, από τα πιο παραδοσιακά γνώσεων και δεξιοτήτων μέχρι τα καλύτερα στρατηγικής, φαντασίας και ταχύτητας της Κάισσα, αλλά και επιδαπέδιων παιχνιδιών, όπως φιδάκι, Twister και τουβλάκια. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.oloipaizoun.gr.

«Την επόμενη φορά, θα πάμε για brunch στο “Theoria tou House”, το αγαπημένο μας μαγαζί!», μου είπε η φιλενάδα μου.  Με βιβλία και επιτραπέζια, κάθε Σαββατοκύριακο brunch, δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και ωραία γλυκά. Δείτε την σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/Theoriatouhouse/.

Ως το επόμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *