Κηποπαιδεία: ένας παραδεισένιος εκπαιδευτικός κήπος

park activities athens kids Greece

Στην Παλλήνη, σε 5 λεπτά με αυτοκίνητο ή ταξί από το σταθμό του Μετρό, θα βρεθείτε στην Κηποπαιδεία, σε ένα πρωτότυπο βιωματικό πάρκο που δίνει έμφαση στο παιχνίδι στη φύση. Πρόκειται για ένα «φυσικό» παιδότοπο, με οτιδήποτε θα θέλαμε να μας φτιάξουν οι γονείς μας στην αυλή ή στον κήπο μας: μια μικρή αγορά, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με ξύλινα ποδήλατα, τραμπολίνο, λαβύρινθο από φυτά, μια «χωματοκουζίνα», ινδιάνικο χωριό, τεράστιες φωλιές, ένα σπίτι των χόμπιτ (!), εμπόδια να σκαρφαλώσουμε, τοίχο αναρρίχησης, ένα δεντρόσπιτο-βιβλιοθήκη, μια μικρή φάρμα και ένα μεγάλο πειρατικό καράβι με αληθινό θησαυρό! Στον εσωτερικό χώρο, υπάρχει δωμάτιο μεταμφιέσεων για θεατρικό παιχνίδι με στολές, μάσκες και περούκες και ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος για βρέφη δίπλα από το χώρο των γονέων. Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα τα παιχνίδια, μέσα και έξω, είναι ξύλινα και χειροποίητα, και είναι τοποθετημένα στη «σωστή» θέση: τα παιχνίδια που έλκουν τα μικρότερα παιδιά βρίσκονται κοντά στο εσωτερικό και εξωτερικό καφέ όπου κάθονται οι γονείς.

Παράλληλα, υπάρχουν εκπαιδευτές σε όλο το χώρο που συντονίζουν το παιχνίδι και φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρωινά με μαμάδες και βρέφη, εκμάθηση αγγλικών και επισκέψεις σχολείων, ενώ τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα δημιουργική απασχόληση και εργαστήρια, ειδικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς και διάθεση του χώρου για εκδηλώσεις. Στις σχολικές αργίες, θα λειτουργούν camps στα αγγλικά και τα ελληνικά.

Εμπλουτίστε την επίσκεψή σας με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Κηποπαιδεία συμπληρώνοντας τη φόρμα διαθεσιμότητας -στα ελληνικά- κι ένας ταξιδιωτικός σύμβουλος θα προσαρμόσει τη δραστηριότητα στη σύνθεση και τα ενδιαφέροντα της οικογένειας ή της παρέας και θα σας αποστείλει σύντομα λεπτομέρειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *